Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dečaka iz Pirota pretukao mladi Ciganin

rssBookmark and Share

06.06.2011. agencije, RTS

Maloletnog Lazara Ćirića (14) iz Pirota pretukao je pripadnik ciganske nacionalnosti N. J. (17) i naneo mu teške telesne povrede, saopštila je danas novinarima dečakova majka Zdenka Ćirić.

Dečaka iz Pirota pretukao mladi Ciganin
Ona je rekla da je njenog sina brutalno pretukao sedamnaestogodišnji N. J. na mini pič terenima u Pirotu, gde se Lazar igrao sa društvom.

U Policijskoj upravi u Pirotu agenciji Beta je rečeno da je istraga u toku i da će zbog velikog broja maloletnih svedoka koji se saslušavaju u pratnji roditelja procedura biti nešto duža.

O događaju je obavešteno i Tužilaštvo.

Dečakova majka je navela da je njen sin operisan u Dečjoj hirurškoj klinici u Nišu, gde su mu stavljene titanijumske šipke u ruku koje bi, kako je rekla, trebalo da nosi šest meseci. Dečak se nalazi na kućnom lečenju ali je u velikom psihičkom šoku.

Maloletni Lazar Ćirić rekao je novinarima da je dan posle maturske večeri sa drugovima izašao da se igra na sportskim terenima. Prema njegovim rečima, mladić ciganske nacionalnosti N.J. im je prišao i bez povoda počeo da ih maltretira.

"Prišao je i počeo da me tuče. Uhvatio me najpre za noge, vrteo me i bacio na teren dva puta. Uhvatio me potom rukama oko tela i bacio u vazduh. Prvi put sam uspeo da se dočekam na noge a posle sam pao na leđa i to na levu ruku koju sam polomio", rekao je Lazar.

Dečak je sa teškim povredama primljen na Ortopedsko odeljenje pirotske bolnice, a posle ukazane lekarske pomoći hitno je prebačen u Klinički centar u Nišu.

Ortoped u pirotskoj bolnici Nebojša Jovanović rekao je agenciji Beta da je te večeri primio dečaka u pratnji roditelja i policije.

"Primljen je sa otvorenim prelomima leve podlaktice drugog stepena i sa trnjenjem šake i prstiju. Dete je bilo pod velikim stresom i vidno uplašeno, tako da je to možda i veći problem od samog preloma", rekao je Jovanović.

On je naveo da će Lazar šest do osam nedelja nositi gips, nakon čega sledi fizikalna terapija i duži oporavak.

Dečakovi roditelji, majka Zdenka i otac Bojan, su u velikom šoku. Majka Zdenka tvrdi da je mladić koji je Lazaru polomio ruku "poznat po tome da voli da maltretira decu" kao i da je zapretio Lazarevim drugarima da ne svedoče o tuči.

"Nije mi bitno to što je on romske nacionalnosti, već što je moj sin brutalno pretučen. Pravda mora da bude zadovoljena. Takvim huliganima je mesto u popravnom domu i iza rešetaka a ne na ulici", rekla je Zdenka.

Lazar je nosilac Vukove diplome u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u Pirotu i sprema prijemni ispit za upis u srednju Farmaceutsku školu.

Direktor škole Tugomir Cvetković rekao je da je samo saznanje da je Lazar pretučen poražavajuće jer je, između ostalog, reč o "odličnom učeniku za primer". On je dodao da je škola uputila Ministarstvu prosvete dopis u kojem se traži da se Lazaru omogući da prijemni ispit za upis u srednju školu polaže kod kuće.



#   Klinički centar   Tugomir Cvetković   prijemni ispit   Nebojša Jovanović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima