Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Obljubili devojčicu, a fotografije podelili na društvenim mrežama

rssBookmark and Share

Svrljig 18.06.2015.

Dvojica učenika osnovne škole u Svrljigu namamili su školsku drugaricu (12) u stan jednog od njih gde su je svlačili, terali je da ih seksualno zadovolji što su fotografisali, a zatim fotografije postavljali po društvenim mrežama.

Obljubili devojčicu, a fotografije podelili na društvenim mrežama

Prijava je podneta samo protiv starijeg izvršioca, dok je drugi krivično neodgovoran jer je mlađi do četrnaest godina.

Devojčica je tek posle petnaestak dana, nakon što su joj se druga deca rugala, sve ispričala majci koja je zlostavljače prijavila policiji, piše danas “Kurir”.

Jedan od njih, s obzirom na to da ima samo dvanaest godina neće snositi zakonske posledice jer je krivično neodgovoran, dok je protiv drugog koji ima petnaest godina, podneta krivična prijava za obljubu sa detetom.

Vladimir Stanojević, portparol Višeg javnog tužilaštva u Nišu izjavio je da je protiv petnaestogodišnjaka policija podnela krivičnu prijavu zbog silovanja, ali da je ovo delo prekvalifikovano.

I oštećena i njeni mučitelji idu u istu osnovnu školu.

Pronađeni dokazi
Dečaci nisu negirali izvršenje dela ali su se branili da je sve bilo dobrovoljno. Takođe, pronađene su i fotografije koje su dečaci napravili tokom zlostavljanja školske drugarice.

“Oni su devojčicu pozvali da dođe u stan jednog od njih da bi se navodno družili. Kada je ušla, zaključali su vrata a zatim su je svlačili, i seksualno je zlostavljali, slikali i fotografije prosleđivali svojim drugovima i postavljali ih na Facebook. Ona se stidela da roditeljima ispriča šta joj se desilo a progovorila je tek kada su slike osvanule na društvenim mrežama” kažu sagovornici iz istrage.

Portparol Višeg javnog tužilaštva u Nišu Vladimir Stanojević saopštio je da je protiv petnaestogodišnjeg maloletnika policija podnela krivičnu prijavu zbog silovanja ali da je ovo delo prekvalifikovano.

“S obzirom na to da nema dokaza da je upotrebljena sila prema oštećenoj, delo je prekvalifikovano u obljubu sa detetom. Prijava je podneta samo protiv starijeg izvršioca dok je drugi krivično neodgovoran jer je mlađi do četrnaest godina. U toku pripremnog postupka uradiće se provera psihičke zrelosti starijeg dečaka kao bismo utvrdili da li ima osnova za primenu stava 4. člana 180 Krivičnog zakonika koji kaže da se neće kazniti učinilac dela ako između njega i deteta ne postoji značajnija razlika u njihovoj duševnoj i telesnoj zrelosti”, objasnio je Stanojević za medije.

 


#   seks   policija   maloletnik   Svrljig   nasilje   Fejsbuk   krivična prijava   fotografije   Vladimir Stanojević
@facebook @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima