Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Drveni kapak pao u školi, dve učenice povređene

rssBookmark and Share

Prokuplje 06.02.2015. Blic

Dve učenice OŠ „Nikodije Stojanović Tatko“ u Prokuplju lakše su povređene kada je na njih pao drveni kapak sa plafona u hodniku škole.

Drveni kapak pao u školi, dve učenice povređene

Nezgoda se dogodila pred kraj popodnevne nastave. Prema rečima očevidaca, drveni kapak se podigao kada je dunuo jak vetar koji je otvorio ulazna vrata. Devojčice, učenice prvog i petog razreda koje su se zadesile u hodniku samo su velikom srećom prošle sa lakšim povredama. 

Direktorka škole Ljiljana Subotić kaže da je sve preduzela da bi se povećala bezbednost u zgradi koja je izgrađena još pre više od 100 godina i nikada nije detaljno renovirana, već su samo rađene sporadične sanacije. Poseban problem predstavlja krov škole koji je star i oronuo, pa je opasnost za đake jer svakog trenutka može da se sruši.

- U naletu jakog i iznenadnog vetra drveni kapak na plafonu se otvorio i pao na pod. U tom trenutku tu je bila jedna učenica prvog razreda i devojčica iz petog razreda koja je čekala kraj časa i svoju sestru. Učenice su uplašene i u dogovoru sa roditeljima, odlučili smo da narednih nekoliko dana ostanu kući, da ne dolaze na nastavu - kaže direktorka Subotić.


#   Prokuplje   povrede   Nikodije Stojanović Tatko OŠ   Ljiljana Subotić   plafon
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima