Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Gradina: 55.000 evra vredni laptopovi i parfemi sakriveni u autobusu

rssBookmark and Share

Gradina 26.09.2022. Južna Srbija Info

Carinici su 23. septembra 2022. godine na prelazu Gradina sprečili pokušaj krijumčarenja novih laptop računara i francuskih parfema, čija je vrednost procenjena na oko 55.000 evra.

Gradina: 55.000 evra vredni laptopovi i parfemi sakriveni u autobusu

Prekršaj je otkriven kada se na izlaznoj strani za redovnu kontrolu prijavio autobus stranih registarskih oznaka, kojim su svega tri putnika i trojica vozača putovala iz Nemačke ka Turskoj.

Iako su putnici i vozači prethodno tvrdili da nemaju ništa za prijavljivanje, autobus je ipak izdvojen za detaljan pregled i tom prilikom je u njegovoj unutrašnjosti pronađeno šest torbi u kojima je bila pomenuta neprijavljena roba.

Najpre su kod zadnjih sedišta u autobusu pronađene tri torbe sa ukupno 25 različitih laptopova robne marke ''HP'', ukupne vrednosti oko 39.000 evra.

Potom su i ispod sedišta otkrivene još tri torbe u kojima su bila 52 originalna francuska parfema robne marke ''Maison Francis Kurkdjian'', čija je vrednost prema cenama koje su bile na svakom pojedinačnom pakovanju, procenjena na oko 16.000 evra.

Kao vlasnik krijumčarene robe prijavio se jedan od vozača, protiv koga je pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom, dok su otkriveni laptopovi i parfemi privremeno zadržani.

Komentara: 0


#   Gradina   carina   krijumčarenje   laptop
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima