Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Gradina: Pokušaj šverca 40 hiljada evra i 10 pločica investicionog zlata

rssBookmark and Share

Gradina 13.02.2024. Južna Srbija Info

Carinski službenici su 12. februara 2024. godine na graničnom prelazu Gradina, u saradnji sa policijom, otkrili pokušaj krijumčarenja 40.000 neprijavljenih evra i 10 pločica investicionog zlata.

Foto: Uprava carina
Foto: Uprava carina

Incident se dogodio kada su dvojica stranih državljana, putujući na relaciji Nemačka – Turska, stigli na izlaz prelaza Gradina u folksvagen tiguanu stranih registarskih oznaka.

Na pitanje da li imaju nešto da prijave carinskoj kontroli i koliko novca nose sa sobom, obojica su negirala posedovanje neprijavljenih sredstava. Međutim, tokom detaljne kontrole, u slučaju suvozača je pronađeno 40.000 evra u unutrašnjem džepu jakne, kao i 10 pločica investicionog zlata SERIF 995.0 od po 1 grama u novčaniku smeštenom u spoljašnjem džepu.

Nakon toga, u torbici koja se nalazila u koferu sa ličnim stvarima, pronađeno je još 20.000 evra. Putnicima je vraćen iznos od po 10.000 evra, jer nisu bili u obavezi da prijave taj iznos, dok je suma od 40.000 evra i 10 pločica investicionog zlata zadržana do okončanja postupka.

Ovaj slučaj ističe važnost carinske kontrole i borbe protiv krijumčarenja, te pokazuje efikasnost saradnje između carinskih službi i policije na graničnim prelazima.

 

 


#   Gradina   carina   krijumčarenje   evro   zlatne pločice
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima