Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Hteo da skine pantalone pred sudijom i dokaže "nesposobnost"

rssBookmark and Share

11.05.2017. B.Jančković Blic, Južna Srbija Info

Vlastimir Marković (67) zvani "Buldožer", iz sela Kamenica kod Niša, osuđen je prvostepenom presudom Višeg suda u Nišu na 16 godina i šest meseci zatvora zbog silovanja i podvođenja maloletnice, koja je u vreme izvršenja krivičnog dela imala 16 godina.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Veće Višeg suda u Nišu kojim je predsedavao sudija Aleksandar Teodosić izreklo mu je za silovanje kaznu od 15 godina a za podvođenje dve godine, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od 16,5 godina zatvora. Odlukom suda on će po pravosnažnosti presude morati da plati i novčanu kaznu od 150.000 dinara ili će mu i ona biti zamenjena sa 150 dana zatvora, piše Blic.

Navodi optužnice po kojima je oglašen kriv Marković, toliko su strašni da bi po njima mogao da se snimi horor film.

On se tereti da je šesnaestogodišnju devojčicu namamio u svoju kuću u ovom niškom selu u periodu od 21.novembra 2014.godine do 8. marta 2015.godine, tako što joj je obećavao poklone. Ali, siroto dete je umesto darova skoro svake noći dobijalo batine šakom ili drvenom motkom.

Marković joj je oglašen krivim da joj je naređivao da skine garderobu a zatim joj kanapom vezivao ruke i noge za krevet ili je držao za ruke i ramena kako bi savladao njen otpor nakon čega je "dodirivao svojim polnim organom po njenom polnom organu, uvlačio joj prste ili drvene predmete u polni organ i primoravao je da ga oralno zadovoljava".

U pomenutom periodu on se tereti da je dva puta i obljubio devojčicu iako je pokušavala da se odbrani i molila ga da prestane. I tu njenim mukama nije bio kraj, jer je u istom periodu prinudio maloletnicu na seks sa drugim muškarcem koji mu je za to platio 500 dinara. Malolenoj oštećenoj je zapretio da ako ode u krevet sa izvesnim N.Đ. "biće dobro, a ako ne neće". Ona je pretnju shvatila ozbiljno jer je batine dobijala svaki dan pa je sa N.Đ. imala seksualni odnos, tokom kojeg je Marković stajao pored kreveta I posmatrao a potom je od njega uzeo 500 dinara.

Sudija Teodosić je objasnio da je činjenično stanje utvrđeno na osnovu iskaza oštećene, svedoka N.Đ. i nalaza veštaka sudske medicine i neuropsihijatra.

-Kao veće nismo imali problema oko utvrđivanja činjeničnog stanja, ništa nije bilo sporno. Za silovanje je izrečena maksimalna kazna imajući u vidu da je krivično delo počinjeno u produženom trajanju, da je okrivljeni iskoristio blagu mentalnu retardiranost oštećene koja je i maloletna. Olakšavajućih okolnosti za ovo delo veće nije našlo. Što se tiče podvođenja, za koje je zaprećena kazna do pet godina, veće se odlučilo za dve godine i 150.000 dinara smatrajući da će se tom kaznom postiću svrha kažnjavanja - obrazložio je sudija Teodosić.

Hteo da skine gaće pred sudom

Marković je burno reagovao posle izricanja presude tvrdeći da je nevin osuđen. Rekao je da ga "šećer udara" i da "jedva na nogama stoji" a kada je odbacio štaku i hteo da skine pantalone kako bi pokazao da je polno nemoćan, sudija Teodosić ga je zaustavio rečima "da vam to na pamet ne padne". Marković je protestovao i protiv nalaza lekara.

- Doktor kaže imam 30 centimetara a imam ovoliko (pokazuje prstima 10 centimetara, prim.aut). Doktor je bio potplaćen. Žaliću se ako ne ovde onda u Beogradu - rekao je Marković.

Sudija mu je odgovorio da su veštaci utvrdili da njegova polna sposobnost nije oštećena i narušena i da po zakonu ima pravo da podnese žalbu na prvostepenu presudu suda.

Komentara: 0


#   Aleksandar Teodosić   viši sud   silovanje   presuda   Kamenica   maloletnica   krivično delo   N.Đ.   8. mart   Vlastimir Marković   Aleksadar Teodosić
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima