Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Incident u Nišu: Jednog komunalnog policajca udario pesnicom, drugog automobilom

rssBookmark and Share

Bulevar Nemanjića 29.02.2016. B.Jančković, Blic

Zbog sukoba oko nepropisnog parkiranja, vozač iz Niša udario je komunalnog policajca pesnicom u grudi, dok je drugog zakačio automobilom po nozi!

Ulica Boška Buhe u kojoj je doslo do sukoba sa komunalnom policijom zbog nepropisnog parkiranja Foto: B. Janačković, RAS Srbija
Ulica Boška Buhe u kojoj je doslo do sukoba sa komunalnom policijom zbog nepropisnog parkiranja Foto: B. Janačković, RAS Srbija

Incident se desio u subotu pre podne u ulici Boška Buhe, ispred pijace Krive livade na Bulevaru Nemanjića, u toku intervencije komunalne policije.

Komunalni policajci srećom nisu zadobili povrede, ali će se izgrednik svejedno suočiti sa krivičnom prijavom za napad na službena lica u vršenju dužnosti, kako to predviđa novi Zakon o javnom redu i miru.

- Komunalna policija je kontrolisala vanpijačne prodaje na pijaci ali su upozoravani i vozači koji su nepropisno parkirani da uklone vozila kako ne bi ometali kretanje pešaka. Nisu pisane kazne, već su samo izdavana upozorenja da se vozilo ukloni. Međutim, jedan vozač je odmah započeo sa bahatim ponašanjem. Krenuo je sa omalovažavanjem komunalnih policajaca, nije hteo da pomeri vozilo, a onda je odbio da se legitimiše. Jednog kumunalnog policajca je udario rukom u grudi, a onda je seo u kola i krenuo, tako da je drugog kolegu zakačio po potkolenici vozilom i udaljio se - kaže portparol Komunalne policije Milan Đorđević.

Prema njegovim rečima, došla je Hitna pomoć ali na sreću komunalni policajaci nisu imali nikakve povrede, osim što su bili pod stresom zbog svega što se desilo. Došla je i interventna jedinica policije.

- U skorije vreme nismo imali slučaj da je komunlani policajac fizički napadnut, uglavnom se radilo o omalovažavanju i verbalnim sukobima. Po novom zakonu, za napad na službena lica u vršenju dužnosti može se izreći i zatvorska kazna. Komunalna policija samo radi svoj posao uvođenja komunalnog reda, pa pozivamo građane da na tom poslu sarađujemo. Po zakonu, komunalna policija je ovlašćena da legitimiše, tako da bi građani morali da pokažu ličnu kartu kada komunalni policijac zahteva to od njih - kaže Đorđević.

U niškoj policiji potvrđeno je da je incidet prijavljen 27. februara u 11.10 časova, da je o svemo obavešteno osnovno tužilaštvo i da je rad policije u toku.


#   policija   Hitna pomoć   parkiranje   tuča   pijaca   vozači   javni red i mir   komunalna policija   incident   Milan Đorđević   Bulevar Nemanjića
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima