Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Još traje potraga za Nenadom koji je u petak nestao u mećavi, strahuje se da je mrtav

rssBookmark and Share

Gornji Komren 09.01.2017. D.K. Narodne novine, Južna Srbija Info

Potraga za Nenadom R. (32) iz Gornjeg Komrena koji je u petak ujutro nestao u vejavici u ataru sela Hum gde je sa bratom i još dvojicom prijatelja otišao po badnjak, nastavljena je i juče.

Foto: Belami
Foto: Belami

Kako je saopštila niška Policijska uprava, potraga je intenzivirana, tako da za Nenadom traga 33 pripadnika niškog odreda Žanadarmeriije, šest policajaca i isto toliko pripadnika Sektora za vanredne situacije. Mladića traži i rodbina uključujući i njegovog brata Milibora (35), koji je preživeo ledeni pakao. Njihovi rođaci strahuju da se Nenadu desilo najgore s obzirom na to da je već dva dana napolju na petnaest stepeni ispod nule, te da je u planini ostao bez hrane i vode.

Milibor i Nenad su sa svojim prijateljima Bojanom I. (48) i Sašom. I. (37) u noći između četvrtka i petka traktorom otišli u planinu po badnjak kada ih je nevreme iznenadilo. Kako se nisu vratili do jutra, rodbina je o njihovom nestanku obavestila policiju. Spasioci su u petak popodne uspeli da Milibora, Bojana i Sašu pronađu u jednoj vikendici gde su se sklonili, dok je Nenad pokušao da se sam vrati kući što se pokazalo kao koban potez.

-Oni su godinama išli u Hum po badnjake, išla su i deca iz našeg sela, nikada se nikome ništa nije desilo. Kad su te noći krenuli u planinu, sneg je promicao, ništa nije nagoveštavalo stravičnu vejavicu.Vetar je iznenada ojačao, i napravio smetove od preko dva metra, pa im se traktor zaglavio. Morali su da ga ostave a Milibor nam je pričao da su puzali preko smetova, dok nisu pronašli sklonište što im je spasilo život – priča sestra od strica ovih mladića koja nije želela da joj se pominje ime.

Tragedija za tragedijom

Kako tvrdi rodbina, Milibor i Nenad su imali težak život.

-Otac im je poginuo kad su bili tinejdžeri. Radio je u elektrodistribuciji kada je pao sa bandere. Majka im je preminula od karcinoma, imali su samo jedan drugog, a eto zadesila ih je nova tragedija – kaže njihova sestra. 

Ona kaže da ne zna zbog čega se Nenad odvojio i pošao sam nazad.

-To mesto gde im je stao traktor je veoma opasno. Tu ima puno bunara koje meštani koriste za navodnjavanje bašti, nijedan od njih nema poklopce. Strahujemo da nije upao u neki od njih. U velikoj smo brizi, i moj otac je jutros ponovo krenuo sa Miliborom da traže Nenada. Neprestano se nadamo da ćemo čuti da su ga pronašli živog, ali nema mu još ni traga ni glasa – rekla je ova žena.


#   badnjak   sneg   Policijska uprava   Gornji Komren   nestanak   Hum   PU Niš   mećava   Nenad Radić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima