Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Juče sahranjen mališan koji se utopio u Nišavi

rssBookmark and Share

Nišava 08.09.2016. Narodne novine, Južna Srbija Info

Desetogodišnji Sejda Malićević, koji se 2. septembra utopio u Nišavi, sahranjen je juče u prisustvu više od stotinu njegovih srodnika i prijatelja njegove porodice.
Na poslednji počinak ispratilo ga je osoblje OŠ „Vuk Karadžić“ gde je mališan pohađao peti razred.

Juče sahranjen mališan koji se utopio u Nišavi

U ime nastavnika i školskih drugova sa Sejdom se oprostila njegova učiteljica Vukica Miladinović koja ga je podučavala četiri godine. U pogrebnoj povorci nije bilo đaka iz njegovog odeljenja jer je škola želela da ih poštedi dodatnog stresa s obzirom na to da ih je vest o Sejdinom utapanju sve ožalostila.

- Strašna vest o tvojoj smrti pogodila je sve nas i tvoje školske drugove. Bio si veseo dečak, svi smo tužni što je tvoja klupa sada prazna. Počivaj u miru na krilima anđela – ovim rečima se od tragično stradalog mališana oprostila njegova učiteljica.

- Sejdin otac Miša grlio je mališanov sanduk i milovao njegovu sliku, a majka Dijana onemela od bola srušila se pored njega kada su ga poneli iz kuće.

- -Ostala sam bez svega što sam imala, ti si bio moje bogatstvo – odjekivali su kućom Malićevića jauci dečakove babe Dese. Uplakane žene ispratile su kovčeg samo do kućnog praga jer po muslimanskim običajima, na groblje odlaze samo muškarci. Neposredno pre nego što je telo mališana spušteno u grob, oni su klanjali dženazu.

- Dečakom deda po ocu i unukov imenjak i dalje nije mogao da prihvati da mu je unuk mrtav.

- Toliko je strašno to što se desilo da još ne mogu da poverujem da mog Sejde nema. Sad se pitam za koga sam radio, šta sam stvarao kada mog unuka nema da mu kupim slatkiše, igračke i knjige. On me je mnogo voleo i ja njega, zajedno smo došli sa pijace toga dana kada je nestao. Želeo sam da mu pružim lep život, da ni za šta ne brine, a sada ga sahranjujem. Nadao sam da će on o meni brinuti o starosti, i da će on mene sahraniti a evo šta sam dočekao, da dete zakopavam – vajkao se Sejda.

- Dosadašnja istraga dečakove smrti pokazala je da je stradao nesrećnim slučajem. Kako je utvrđeno, Sejda se sa drugom igrao Nišave kada mu je papuča upala u vodu. Prilikom pokušaja da je dohvati ponela ga je rečna matica. Za njegovim telom tragala je rodbina ali i profesionalni spasioci da bi tek u ponedeljak bilo pronadjeno u blizini Popovca skoro četiri kilometra od mesta gde je nestao u vodi.


#   sahrana   Nišava   davljenje   Vuk Karadžić OŠ   Sejda Malićević
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima