Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vladičin Han: Kasirka premlatila pljačkaša

rssBookmark and Share

Vladičin Han 31.12.2017. OK radio

U toku ove nedelje u selu Žitorađe dogodilo se nekoliko pljački, a u jednoj od njih je deventaestogodišnja prodavačica odbranila je pazar od lopova koji je u nju uperio pištolj.

Milica Đorđević. Foto: S.Tasić/OK Radio
Milica Đorđević. Foto: S.Tasić/OK Radio

Serija pljački počela je od kafane „Šajkača“, koja se nalazi na sredini puta između Hana i Surdulice u selu Žitorađe, zatim je opljačkana obližnje gasna pumpa na izlazu iz sela, a u noći između srede i četvrtka maskirani razbojnik je pokušao da uzme Pazar u prodavnici „Seka“. No međutim, više nego hrabro, ponela se prodavačica Milica Đorđević, koja kaže da je prilikom napada prvo mislila da se neko šali s njom.

- Razbojnik je imao maskirano lice i kapuljaču, ušao je na vrata, uperio pištolj u mene i počeo da viče: „Daj pare, daj pare“. Ja sam mislila da se neko šali i zeza na moj račun, ali on je ponavljao jedno te isto. Ja sam branila kasu i počela sam da ga udaram po rukama, da zovem gazdu i tražim pomoć, a razbojnik je ubrzo pobegao, što se vidi i na sigurnosnim kamerama. Tek kasnije, shvatili smo da je pištolj bio ustvari igračka - priča Milica.

Ona na ovom poslu radi poslednjih nekoliko meseci i kaže da nije bila svasna šta se događa, kao i da je reagovala instiktivno.

Jedan od opljačkanih u Žitorađu je i Predrag Iskrenović, vlasnik kafane „Šajkača“. Njemu su lopovi ukrali pazar iz kase, kao i dobrovoljne priloge koje su gosti ostavljali za izgradnju crkve.

- U toku noći su pajserom razvalili vrata, uzeli su 70.000 iz kase, plus 20.000 dinara iz kutije za dobrovoljne priloge, što me je posebno pogodilo. Prijavili smo policiji i sad očekujemo da ih pohapse, jer je ovo već postalo nečuveno - kaže Iskrenović. Inače, na samo stotinak metara, kako od ove kafane, tako i od radnje u kojoj je provalnik tražio pazar, krajem jula ove godine ubijen je Predrag Perić, biznisman iz Surdulice, čiji ubica još nije otkriven.

OK radio


#   Vladičin Han   pljačka   Žitorađe selo   OK Radio   Predrag Perić   Milica Đorđević
@okradio_rs @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima