Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kombi kurirske službe pun švercovane robe

rssBookmark and Share

Bela Palanka 03.11.2015. Južna Srbija Info

Carinici su 2. novembra 2015. godine u akciji dubinske kontrole koju su izveli oko 18 časova na putu Niš-Dimitrovgrad, otkrili krijumčarenu robu za koju se sumnja da povređuje prava intelektualne svojine.

Kombi kurirske službe pun švercovane robe

Robu su pronašli službenici Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina tokom detaljne kontrole kombija „Volkswagen Crafter TDI“ koji pripada kurirskoj službi iz Šapca.

S obzirom da je u prethodnom periodu otkriveno više pokušaja krijumčarenja robe u vozilima kurirske službe, carinici su odlučili da detaljno pregledaju i ovaj tovar, zbog čega su i zaustavili kombi kod skretanja za Belu Palanku.

Detaljnim pregledom otkriveno je deset džakova robe sa oko 300 odevnih predmeta bez navedene adrese onih kojima su upućeni, dok je 143 para cipela i čizama i oko 50 parfema pronađeno u kutijama na kojima su bile ispisane adrese primalaca.

Među pomenutom garderobom i obućom našle su se i krivotovorene robne marke poput „Adidas“, „Nike“, „Ugg“, „Boss“, a među pafemima „Paco Rabanne“, „Yves Saint Laurent“, „Coco Chanel“. 

 


#   Bela Palanka   carina   krijumčarenje   zaplena   Šabac   garderoba   kombi     kurirska služba   intelektualna svojina
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima