Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kuršumlija: Zaplenjena vijagra

rssBookmark and Share

Kuršumlija 10.09.2014. Tanjug

Carinici su danas na administrativnom punktu Merdare kod Kuršumlije sprečili pokušaj krijumčarenja gotovo 700 kutija poznatih preparata za potenciju - ''kamagra'' i ''vijagra'

Kuršumlija: Zaplenjena vijagra

Carinici su danas na administrativnom punktu Merdare sprečili pokušaj krijumčarenja gotovo 700 kutija poznatih preparata za potenciju - ''kamagra'' i ''vijagra'', saopštila je Uprava carina.

 

U jutarnjim časovima na ulaznoj strani punkta pojavio se autobus kosovskih registarskkih oznaka koji saobraća na redovnoj liniji Priština - Dortmund.

Prilikom detaljne kontrole putnika i prtljaga, carinici su u torbama 34-godišnjeg muškarca albanske nacionalnosti zatekli 100 kutija oralnog gela ''kamagra'' i još 590 kutija tableta ''vijagra''.

U kutijama oralnog gela ''kamagra'' nalazi se po sedam kesica preparata, dok se u kutijama ''vijagre'' nalaze po četiri tablete, što znači da je otkriveno ukupno 700 kesica i 2.360 tableta.

Lekovi su pronađeni u prtljagu pomenutog putnika, skriveni među ličnim stvarima.

Na pitanje carinika šta je nameravao da uradi sa robom, rekao je da otkriveni preparati nisu njegovi, već da je trebalo da ih preda u Minhenu, drugoj osobi albanske nacionalnosti.

Pronađeni stimulansi se nalaze u originalnim pakovanjima, što znači da su najverovatnije kupljeni na KiM sa namerom da se prokrijumčare na zapadno tržište gde su preparati ove vrste daleko skuplji.

Okvirna vrednost robe je procenjena na preko 4.500 evra, pa će protiv ovog putnika biti pokrenuta i krivična prijava zbog nedozvoljene trgovine. On će zajedno sa otkrivenim lekovima biti predat u dalju nadležnost pravosudnim organima.

Uprava carina podseća da slučajevi krijumčarenja preparata za potenciju nisu retkost, te da je u junu ove godine na graničnom prelazu Batrovci otkriven pokušaj krijumčarenja preko 1.000 kesica oralnog gela ''kamagra'', gotovo 600 tableta ''kamagra 100'' od 100 miligrama, kao i 200 komada tableta ''super kamagra'' od 100 miligrama.

Tada su dva srpska državljanina pokušala da u automobilu, koji je iznutra bio potpuno obložen stimulativnim sredstvima, izađu iz Srbije i upute se ka Nemačkoj, navedeno je u saopštenju.

Komentara: 0


#   Kuršumlija   Merdare   Priština   Uprava carina   krivična prijava   zaplena   vijagra
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima