Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Lekovi sakriveni u koferu sa garderobom i u ručnom frižideru (FOTO)

rssBookmark and Share

Gradina 22.12.2020. Južna Srbija Info

Carinici su na Gradini dva dana zaredom 19. i 20. decembra 2020. godine, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja preko 1.100 doza lekova i anaboličkih steroida sakrivenih u koferu među garderobom putnika, kao i u ručnom frižideru koji se nalazio u kamionskoj kabini.

Lekovi sakriveni u koferu sa garderobom i u ručnom frižideru (FOTO)

Jedan od prekršaja dogodio se 20. decembra 2020. godine, kada je za kontrolu na ulazu u zemlju pristigao „mercedes“ austrijskih registarskih oznaka, kojim je putovao bračni par turskih državljana.

Mada su supružnici rekli da sa sobom nose samo lični prtljag, carinici su se ipak odlučili za detaljan pregled i nisu pogrešili.

U jednom od kofera pronašli su oko 900 ampula i tableta različitih anaboličkih steroida i lekova za mršavljenje, koji su bili zakamuflirani garderobom.

Uz zapisnik o carinskom prekršaju zaplenjeno je oko 300 ampula anaboličkih steroida „Enandrol“, „Trenabol“ i „Nandrolone Decanoate“, 400 tableta za mršavljenje „Clenbuterol“, kao i 200 tableta steroida „Oxandrolon“.

Prethodnog jutra sličan prekršaj otkriven je i na Terminalu Gradina, kada je na red za kontrolu pristigao kamion koji je iz Turske ka Švajcarskoj prevozio masline.

40-godišnji vozač, sa turskim pasošem i nemačkom ličnom kartom, rekao je da sem robe koju prevozi nema ništa za prijavljivanje.

Međutim, tokom detaljne kontrole kamionske kabine carinici su u njoj pronašli ručni frižider u kojem jedino nije bilo hrane.

U njemu se nalazilo preko 220 različitih tableta za potenciju („Kamagra“, „Luvagra“ i „Vegon“), kao i više od 30 novih muških ručnih satova „Rolex“, „Emporio Armani“, „Hublot“, „Esprit“, Ferrari“ i „Versace“ u čiju se originalnost sumnja.

Komentara: 0


#   Gradina   carina   krijumčarenje   lekovi   Granični prelaz
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima