Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Malčanski berberin“ uložio žalbu na doživotnu robiju

rssBookmark and Share

Niš 12.04.2021. Niške vesti, južna Srbija Info

Milena Stojanović, advokat branilac po službenoj dužnosti Ninoslava Jovanovića (48) iz Malče koji je 5. januara osuđen na doživotnu robiju zbog otmice i silovanja dvanaestogodišnje M.K. iz Suvog Dola, izjavila je danas da će podneti žalbu na prvostepenu presudu.

Foto: Južna Srbija Info
Foto: Južna Srbija Info

Stojanović je kazala da će podneti žalbu zbog „bitne povrede odredaba krivičnog postupka, povrede krivičnog zakona i pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja“.

Stojanović je na završnom ročištu najavila podnošenje žalbe nakon prijema presude, tako da žalba ne predstavlja iznenađenje. Presudu doživotne robije Jovanoviću je izrekla sudija Višeg suda Tamara Savić, po okončanju suđenja koje je trajalo tačno godinu dana od kada je otmičar uhapšen na groblju u Malči.

Otmica se dogodila 20. decembra na putu do škole u Brzom Brodu, a devojčica je pronađena deset dana kasnije u selu Pasjača.

Psihijatrijskim veštačenjem u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu ustanovljeno je da je Jovanović sve vreme otmice i bekstva bio uračunljiv. Do donošenja pravosnažne presude otmičar će biti u pritvorskoj jedinici Kazneno-popravnog zavoda u Nišu.


#   Niš   viši sud   otmica   žalbe   Ninoslav Jovanović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima