Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Međarac okrivljen za krvavi obračun u centru Niša

rssBookmark and Share

Doljevac 27.09.2015.

Niška policija, prema još zvanično nepotvrđenim informacijama, traga za Zoranom Ljubićem (46) iz Pukovca zbog sumnje da je izvršio krivično delo ubistva u pokušaju.

Ukazivanje prve pomoći izbodenom Nišliji | Foto: D.M.
Ukazivanje prve pomoći izbodenom Nišliji | Foto: D.M.

Nišlija Z. A. (33) izboden je u subotu oko jedan sat, ispred kafića na Trgu Republike u centru grada. Na njega je nož potegao, prema još zvanično nepotvrđenim informacijama, Zoran Ljubić (46) iz Pukovca, rođeni brat predsednika opštine Doljevac Gorana Ljubića Međarca, piše portal Niške vesti.

Z. A. je sa više ubodnih rana na grudnom košu i stomaku zbrinut u Urgentnom centru Kliničkog centra u Nišu. Lekari kažu da u stabilnom stanju i da nije životno ugrožen.

Policijska prava u Nišu saopštila je da su njeni pripadnici, po ovlašćenju zamenika osnovnog javnog tužioca u Nišu, izvršili uviđaj na mestu događaja i da intenzivno tragaju za osumnjičenim, zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo u pokušaju.

Krvavom obračunu u centru Niša je, kako saznajemo, prethodila svađa koja je izbila u jednoj kafani, a potom i tuča između nekoliko muškaraca.

Kada su išali napolje, nastavili su da se tuku, a onda je sevnuo i nož. Osumnjičeni Zoran Ljubić je zatim sa mesta sukoba pobegao u nepoznatom pravcu.

– Izvodeni muškarac je uspeo nekako preko parka da stigne do zgrade Skupštine grada, gde je pao na trotoar – priča jedan od očevidaca ovog sukoba.

Zorana Ljubića prošle godine potraživala je policija od 9. aprila do 18. septembra, kada se predao. Tada mu je određen kućni pritvor uz elektronske mere nadzora.

On se, kao vlasnik i direktor preduzeća „Vodogradnja“, sumnjičio da je sa još 11 osoba učestvovao u mahinacijama u kojima su budžeti Srbije i Doljevca oštećeni za 40 miliona dinara, zbog čega je za njim bila raspisana i poternica.

Rođeni brat predsednika opštine Doljevac Zoran Ljubić je bio uhapšen krajem avgusta 2013. sa još trojicom radnika zbog nasilničkog ponašanja i ugrožavanja bezbednosti.

Oni su se tada sukobili sa vlasnikom druge separacije peska, zbog prava na iskop. U ugostiteljskom objektu „Umba“ u Doljevcu, osumnjičeni Zoran je sa svojim radnikom nastavio sa pretnjama i napao oštećenog Predraga S., i zadali mu više udaraca.

 


#   policija   Doljevac   Goran Ljubić   Zoran Ljubić   životno ugrožen   kućni pritvor   Niške vesti   Međarac   krivično delo
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima