Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Merdare: Zaplenjena oprema za liftove

rssBookmark and Share

Merdare 23.11.2016. Južna Srbija Info

Carinici su 19. novembra 2016. godine na carinskom punktu Merdare zaplenili delove i opremu za ugradnju standardnih liftova za stambene zgrade i automobil „VW Sharan” 2011. godište, nemačkih registarskih oznaka.

Merdare: Zaplenjena oprema za liftove

U prekršaju se našao 65-godišnji nemački državljanin, direktor građevinske firme sa sedištem u Nemačkoj, koji je po dolasku na Merdare iz pravca Kuršumlije cariniku rekao da nema ništa da prijavi, osim nekih delova za koje poseduje račun.

Ispostavilo se da se radi o opremi za montažu liftova sa pripadajućim kablom tzv. lift kontroleru za koji je posedovao izvoznu dokumentaciju i potvrdu o poreklu EUR1, što jasno ukazuje da je ta roba morala biti prijavljena po ulasku u carinsko područje Republike Srbije.

Osim toga, uvidom u dokumentaciju utvrđeno je da za automobil istekao tehnički pregled još u julu 2016. godine, tako da je zbog tehničke neispravnosti i vozilo zadržano do okončanja postupka pred nadležnim sudom.

Pošto je prekršilac strani državljanin, prekršaj je procesuiran po hitnom postupku, te je on odmah i kažnjen novačnim iznosom od 100.000 dinara, dok je za neprijavljenu  opremu i automobil određena zaštitna mera trajnog oduzimanja.   
 


#   Merdare   carina   Granični prelaz   strani državljani   oprema   tehnički pregled
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima