Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Meštani sekirom jurili lopova

rssBookmark and Share

14.10.2013. Autor: Telegraf

Meštani prokupačkog sela Velika Plana sekirama su jurili lopova koji je upao u kuću Rada Jovanovića i pljačkao ga. Po priči meštana, vešt mlađi muškarac uspeo je da pobegne kroz njive.

Hajka na lopova je kulminirala nakon više krađa koje su se u nedelju dana desile u ovom planinskom, ali gusto naseljenom selu.

Poslednji na udaru bio je Rade Jovanović, koji je oko 8.10 sati izašao do štale i prvog komšije. Kad se posle pola sata vratio kući, zatekao je lopova u svom domu!

- Kao i svakog jutra izneo sam pepeo ispred kuće da ga izbacim, ali sam ga spustio na stepeništu i otišao da nahranim živinu. Svratio sam do prvog komšije, mog rođaka Mila Jovanovića, čija je kuća tik uz moju. Tu sam se zadržao desetak minuta, a onda čuo sam buku iznutra. Pogledao sam kroz prozor i video mladog čoveka kako mi pretura po ormanu. Kad me je primetio, krenuo je da me udari, a ja sam gurnuo roletne prozora i počeo da vičem: “Lopov, lopov!” – priča ovaj osamdesetogodišnji starac, koji dodaje da je kuća bila zaključana i da je lopov ušao baš kroz prozor s kojeg ga je primetio.

Jovanović kaže da je lopov, koji je imao rukavice na rukama i kačket na glavi, istrčao na prednju stranu kuće, skočio s terase i izašao na ulicu, gde su se već okupile komšije koje su čule zapomaganje.

Krenuli su da ga jure, a Mile, koji je u to vreme sekao talu, zamahnuo je sekirom, priča Rade, koji i dalje ne može da dođe sebi od straha. Lopov je počeo da psuje meštane koji su ga jurili i otrčao je niz njive.

- Uopšte nije bilo prijatno kad smo ga ugledali. Bio sam strašno uznemiren i iznerviran, jer nisam mogao da shvatim da je neko toliko drzak da usred nedelje, kad su svi u svojim kućama, pokušava da ih pokrade. Potrčao sam za njim, ali je kao mnogo mlađi brzo zamakao u šumarak – dodaje Jovanović, koji je kao i ostala dvojica meštana kod šumarka odustao od dalje potrage.

Na Radetovu sreću, lopov je uspeo da uzme svega 8.000 dinara.

Rade, koji jedva da može da stoji na nogama zbog bolesti, kroz nevericu priča da lopov kao da je znao koja je soba njegova. Taj novac je odvajao za spomenik supruge koja je nedavno preminula. Kaže da bi sve bilo ispreturano i uništeno da se duže zadržao. Čitavu noć nije spavao uznemiren onim što se desilo.

Ovo je četvrta pljačka u kraju za poslednjih nedelju dana. U jednoj kući u susednom Resincu čoveku koji je prodao njivu lopov je ukrao 7.600 evra, tri akumulatora za traktore i motornu testeru.

U Velikoj Plani pre Jovanovića meta lopova bila je kuća Tomovića u kojoj je ukradeno 1.300 evra, a u kući do Tomovića pištolj. Meštani ne znaju da li je u pitanju isti kradljivac, ali su izrevoltirani i, kako kažu, uzeće pravdu u svoje ruke.

U prokupačkoj policiji kažu da tragaju za onima koji su počinili krađe i da za sada pouzdano ne znaju jesu li u pitanju isti izvršioci.


#   meštani
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima