Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Na aerodromu "Konstantin Veliki" i prelazu Preševo pronađen nakit vrednosti oko milion i po

rssBookmark and Share

Niš 16.07.2022. Južna Srbija Info

Carinici su 14. jula 2022. godine, u saradnji sa policijom, na prelazima Preševo i Aerodrom Konstantin Veliki sprečili dva pokušaja putnika da preko granice bez prijavljivanja prenesu dukate i zlatan nakit, ukupne vrednosti oko milion i po dinara.

Na aerodromu "Konstantin Veliki" i prelazu Preševo pronađen nakit vrednosti oko milion i po

Prvi prekršaj otkriven je na izlaznoj strani prelaza Preševo, kada je za detaljan pregled izdvojen automobil ''VW arteon'' nemačke registracije, kojim su iz pravca Makedonije ka Nemačkoj putovala dvojica muškaraca. 

Mada su rekli da nemaju ništa za prijavljivanje, carinik je u pregradi za dokumenta ispred suvozačkog sedišta pronašao kutiju sa ukupno 22 zlatnika, tzv. ''turskih lira'', čija je vrednost procenjena na nešto više od milion dinara. 

Sličan slučaj zabeležen je istog dana i na prelazu Aerodrom Konstantin Veliki, gde je u ručnom prtljagu jedne putnice otkriven neprijavljeni zlatni nakit. 

Pomenuta putnica je zaustavljena u zelenom kontrolnom prolazu nakon što je doputovala letom iz Bazela.

Iako je u razgovoru sa carinikom dodatno potvrdila da nema ništa za prijavljivanje, u njenoj ručnoj torbi pronađena je masivna zlatna ogrlica, narukvice, prstenje i minđuše, čija je vrednost procenjena na oko 400.000 dinara.


#   Niš   Preševo   Uprava carina   zlato   aerodrom Konstantin Veliki   Granični prelaz   dukati
@NisAirport @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima