Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Na Gradini jakna od milion švedskih kruna

rssBookmark and Share

Gradina 16.08.2019. Južna Srbija Info

Carinici su juče oko podneva, na prelazu Gradina otkrili pokušaj ilegalnog prenosa preko granice gotovo milion švedskih kruna, čija je protivvrednost oko 93.000 evra.

Na Gradini jakna od milion švedskih kruna

Prekršaj je otkriven na izlazu iz zemlje, prilikom detaljne kontrole kombija nemačkih registarskih oznaka, kojim su iz Švedske ka Istanbulu putovala petorica muškaraca libanskog porekla. Četvorica putnika iz kombija su državljani Švedske, dok je vozač pokazao danski pasoš.

Na uobičajeno pitanje da li imaju nešto da prijave, rekli su da sem ličnog prtljaga i „nešto malo“ novca ne nose ništa.

Carinik je, međutim, kod jednog putnika, 46-godišnjeg švedskog državljanina, u jakni koju je nosio prebačenu preko ruke, pronašao 20 buntova sa novčanicama, u apoenima od po 500 švedskih kruna.

Kako su se putnici izjasnili da je novac koji nisu prijavili zajednički, vraćeno im je po 10.000 evra, dok je ostatak od oko 460.000 švedskih kruna, što iznosi oko 43.000 evra, zadržan do okončanja postupka pred nadležnim sudom.

Podsetimo, od početka godine na prelazu Gradina, najvećem i najfrekventnijem prelazu ka Bugarskoj, privremeno zadržano preko milion neprijavljenih evra, dok je tokom letnje sezone, kada je promet putnika veći nego inače, sprečavanje deviznih prekršaja gotovo svakodnevna pojava.

Komentara: 0


#   Gradina   carina   krijumčarenje   devize   švedske krune
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima