Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Na Gradini otkriveno skoro 600 kilograma marihuane u dva ''prazna'' kamiona

rssBookmark and Share

Gradina 05.08.2018. Južna Srbija Info

U noći između 31. jula i 1. avgusta 2018. godine, na izlazu graničnog prelaza Gradina sprečen je pokušaj krijumčarenja impresivne količine marihuane, teške gotovo 600 kilograma.

Na Gradini otkriveno skoro 600 kilograma marihuane u dva ''prazna'' kamiona

Tokom noći iz zemlje je na graničnom prelazu Gradina izašlo ukupno 270 kamiona, od čega 39 nije bio natovareno robom i među njima su otkrivena pomenuta dva kamiona koja su zapravo nosila skriveni tovar zakamufliran u specijalno napravljenim bunkerima.

Pripadnici granične policije su posumnjali da se u dva naizgled prazna kamiona ipak nešto nalazi, pa su zahtevali asistenciju carinskih službenika, sa kojima je sproveden detaljan pregled u za to specijalno namenjenom objektu na samom graničnom prelazu.

Da bi se došlo do skrivenog tovara, policiji i carini je trebalo čitavih 7 sati, jer je pregled počeo u ponoć, a završio se u 7 časova ujutru.

Jednim kamionom sa novosadskim registarskim oznakama upravljao je 51-godišnji srpski državljanin, a drugim, zagrebačke registracije, 56-godišnji državljanin BiH. I jedan i drugi kamion su se navodno uputili u Tursku kako bi natovarili robu.

Detaljani pregled rezultirao je otkrivanjem 253 paketa marihuane, ukupne težine 274 kg – u prvom kamionu i još 292 paketa istog narkotika, teških 316 kg – u drugom. 

U oba kamiona, policajci i carinici su otkrili specijalno napravljene bunkere na prednjoj čeonoj strani prikolice iza kabine vozača.

Kamioni u kojima je krijumčarena droga zadržani su na terminalu za teretna vozila na prelazu Gradina, a vozači i droga su predati u dalju nadležnost kriminalističkoj policiji i Tužilaštvu.


#   marihuana   Gradina   carina   krijumčarenje   granična policija
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima