Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Na Gradini sprečeni brojni pokušaji "mravljeg šverca" - cigarete, piće, parfemi...

rssBookmark and Share

Gradina 03.11.2020. Južna Srbija Info

Carinici su na prelazu Gradina tokom proteklog vikenda imali pune ruke posla, pa je tako na našem najvećem prelazu ka Bugarskoj, u saradnji sa policijom, sprečeno krijumčarenje rakije, cigareta, radnih prsluka, parfema, garderobe i opreme za mobilne telefone.

Na Gradini sprečeni brojni pokušaji "mravljeg šverca" - cigarete, piće, parfemi...

Prvi slučaj otkriven je 30. oktobra 2020. godine, kada je za ulaznu kontrolu pristigao putnički kombi bugarskih registarskih oznaka, kojim je šestoro državljana ove zemlje putovalo ka Nemačkoj.

Da nisu rekli istinu tvrdeći da nose samo lični prtljag bilo je jasno kada je na samom početku detaljnog pregleda ispod sedišta kombija pronađeno 12 flaša rakije „Pešerska“ i „Jambolska grozdova“.

Potom je i u torbama putnika, među garderobom, pronađeno ukupno 120 paklica cigareta „malboro“ i „rotmans“.

Na kraju je u prtljažnom delu otkriveno nekoliko velikih kesa sa oko 50 zimskih radnih prsluka sa štampanim oznakama „mercedes“ i „Bulgar servis“.

Za veći deo krijumčarene robe se kao vlasnik prijavio 30-godišnji suvozač u kombiju, protiv kojeg je pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom.

Narednog dana je za detaljan pregled, takođe na ulazu u zemlju, izdvojen autobus turskih registarskih oznaka, koji saobraća na relaciji Istanbul-Novi Pazar.

59-godišnji vođa puta, državljanin Srbije, prethodno je u ime prisutnih putnika rekao da niko nema ništa za prijavljivanje.

I zaista, putnici nisu imali ništa sem ličnog prtljaga, ali je zato u prostoru ispod stepeništa autobusa pronađen specijalno pregrađeni „bunker“ prepun parfema, dukserica i ženskih bluza.

Ispostavilo se da je baš vođa puta tamo „spakovao“ preko 200 parfema „Armani Code“, „Tom Ford“ i „Creed“, kao i preko 50 dukserica i bluza „The Nort Face“, „polo“, „Tom Jeans“, „Tom Filhiinger“ i „Stone Island“, zbog čega će pred sudom odgovarati u krivičnom postupku.

Nešto ranije tog istog dana je u pokušaju krijumčarenja opreme i delova za mobilne telefone osujećen i 54-godišnji vozač autobusa, koji je saobraćao na relaciji Istanbul-Novi Pazar.


#   cigarete   Gradina   carina   krijumčarenje   Granični prelaz   parfem   garderoba   alkoholna pića
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima