Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Na Gradini za 24 časa otkriveno i zadržano više od 110.000 evra

rssBookmark and Share

Gradina 16.06.2018. Južna Srbija Info

Carinici su u saradnji sa policijom 10. i 11. juna 2018. godine, na izlazu graničnog prelaza Gradina, tokom svega 24 časa otkrili preko 110.000 neprijavljenih evra, što je pobudilo interesovanje medija.

Na Gradini za 24 časa otkriveno i zadržano više od 110.000 evra

Radio-televizija Caribrod iz Dimitrovgrada bila je najbliža licu mesta i prva je zatražila izjavu predstavnika carinarnice, čemu je Uprava carina izašla u susret.

Petar Kostov, koordinator poslova u toj carinarnici, je u izjavi datoj 11. juna gledaocima TV Caribrod objasnio kako je došlo do otkrivanja ovih gotovo uzastopnih deviznih prekršaja.

Kako je rekao, u toku tog popodneva carinici su, u saradnji sa graničnom policijom, kod dva iračka državljana koji su putovali ka Iraku u automobilu finskih registarskih oznaka otkrili veću količinu neprijavljenih deviza. Od jednog putnika privremeno je oduzeto 49.350 neprijavljenih evra, a od drugog 22.800 evra.

Prethodne noći, kod jednog holandskog državljanina pronađeno je 37.000 neprijavljenih evra koji su takođe privremeno zadržani, a protiv putnika je pokrenut prekršajni postupak.

Kostov je naglasio da je Uprava carina postavila obaveštenja na nekoliko jezika da su putnici koji dolaze u zemlju dužni da prijave sav novac, kako bi mogli nesmetano da ga iznesu.

On je ukazao i na činjenicu da se često dešava da putnici uprkos tome i dalje ne prijavljuju novac ili pokušavaju da ga ilegalno iznesu iz Srbije.

Komentara: 0


#   Gradina   carina   krijumčarenje   Uprava carina   granična policija   devize
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima