Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Na Merdaru zaplenjen dijamantski nakit i vredna zbirka antikviteta

rssBookmark and Share

Merdare 20.01.2020. Južna Srbija Info

Carinici su 15. januara 2020. godine, na kontrolnom punktu Merdare zaplenili zlatan nakit ukrašen dragim kamenjem i pravu kolekcionarsku zbirku skupih ručnih satova, zlatnih i srebrnih medalja, upaljača i starih novčanica, čija će vrednost biti procenjena nakon stručne ekpertize.

Na Merdaru zaplenjen dijamantski nakit i vredna zbirka antikviteta

Prekršaj je otkriven kada je sinoć oko 21:00 čas iz pravca AP KiM za kontrolu pristigao autobus kosovskih registarskih oznaka koji saobraća na relaciji Priština-Nemačka.

Svi prisutni putnici izjasnili su se da nemaju ništa za prijavljivanje i da sa sobom nose samo lični prtljag.

Usledio je detaljan pregled prtljaga i tom prilikom je među ostalim koferima i torbama putnika pronađena jedna, u kojoj se nalazila prava kolekcija različitih ručnih i džepnih satova, zlatnih i srebrnih medalja, starog novca, upaljača i nakita ukrašenog dijamantima i smaragdima.

U torbi za koju se kao vlasnik javio 59-godišnji hrvatski državljanin, albanskog porekla, pronađena su 32 džepna i ručna časovnika robnih marki „ebel“, „darvil“, „citizen“, „omega“, „polar“ i „garmin“, među kojima su najstariji primerci iz 1853. i 1911. godine.

Pored toga, u torbi su pronađeni dijamantska narukvica, tri prstena i jedan privezak od belog zlata ukrašeni dijamantima i smaragdima, 22 zlatne i srebrne medalje, 27 nemačkih, britanskih, turskih i brazilskih starih papirnih novčanica iz različitih perioda, osam upaljača „dipon“, „kartije“, „rotšild“ i drugih poznatih brendova, kao i nekoliko ogrlica od ćilibara i drugih minerala i srebrnih dugmadi za košulju.

Putnik kod koga su pronađeni neprijavljeni predmeti rekao je da nije znao da treba da ih prijavi, jer je smatrao da nisu novi i da to ne mora da učini. U svojoj izjavi je napisao da su mu antikviteti hobi i da je većinu predmeta jeftino kupio u Prizrenu, odakle je rodom. Što se dijamanstkog nakita tiče, rekao je da ga je poneo sa sobom prilikom dolaska iz Praga gde ima svoju zlataru, u nameri da ga pokloni rodbini, ali to iz nekog razloga nije učinio.

Slučaj su u dalju nadležnost preuzeli policija i tužilaštvo.


#   policija   Merdare   carina   krijumčarenje   dijamanti   antikvitet
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima