Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Napadnuta ekipa elektromontera u Subotincu

rssBookmark and Share

Aleksinac 16.10.2014. Aleksinac.Net

Ekipu aleksinačke elektrodistribucije juče su u selu Subotinac kod Aleksinca, prilikom pokušaja isključenja struje napali otac i sin koji duguju više od milion dinara za utrošenu električnu energiju.

Napadnuta ekipa elektromontera u Subotincu

I pored prisustva policije, dva elektromontera i jednog vozač dizalice u selu Subotinac kod Aleksinca napali su otac i sin – S.Đ (53) i M.Đ (26).

S.Đ za utrošenu električnu energiju duguje „EPS Snabdevanju“ 17.500 dinara, a dug prema PD „Jugoistok“ je čak 1.250.000 dinara.

Po nalogu "EPS Snabdevanja", elektromonteri pogona Aleksinac više puta su pokušavali da obustave isporuku električne energije, to otac i sin nisu dozvoljavali.

„Zbog toga je ovog puta monterskoj ekipi asistirala policija, ali i pored prisustva policije, oni su se usprotivili isključenju i opet fizički nasrnuli na radnike sa namerom da ih spreče u obavljanju svog zadatka. Kada ih je policija razdvojila, M. Đ. je ušao u kuću, uzeo nož i napao radnike elektrodistribucije. Policija je reagovala, zaustavila napad i privela oba lica na saslušanje u Stanicu policije u Aleksincu, naveo je u saopštenju Jugoistok.

Problematična porodica, pored duga domaćinstva, duguje i za lokal u vlasništvu S.Đ. i to 122.000 dinara "EPS Snabdevanju".

Samo tokom ove godine protiv S.Đ. podneto je pet prekršajnih prijava, a od 2007. godine on čak sedam puta nije dozvoljavao isključenje, a pored toga, bila su i dva samopriključenja na mrežu.

Nakon današnjeg ponovnog napada toj porodici je na kraju isključena električna energija i u domaćinstvu i u lokalu.


#   Aleksinac   struja   policija   Subotinac   EPS Snabdevanje   električna energija
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima