Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nek vide kako nam decu gaze na prelazima

rssBookmark and Share

Merošina 14.06.2014. Blic

Hvala svima što su objavili snimak gde se vidi kako na našu ćerku naleće automobil. Sada istinu više niko ne može da sakrije, kaže Goran Ž., otac povređene učenice.

Nek vide kako nam decu gaze na prelazima

- Prvi sam želeo da vidim snimak, da znam kako mi je dete povređeno. Neka gleda i Srbija i svet kako se vozi. Neka svi vide snimak i zbog naše i zbog sve druge dece. Neka snimak bude opomena da se ovo nikome više ne desi - kaže otac Goran.

Povređena devojka je operisana na Klinici za vaskularnu hirurgiju Kliničkog centra u Nišu. U utorak joj se stanje malo popravilo pa je skinuta sa aparata za disanje, a u sredu je došla svesti. Ipak, njeno stanje je još uvek veoma teško.

- Kao majka ja opraštam sve vozaču tog automobila, samo da mi dete stane na noge i oporavi se. Dugujemo beskrajnu zahvalnost lekarima Kliničkog centra u Nišu. Okupili su tim najboljih doktora koji su operisali našu ćerku i vratili je iz mrtvih. Ona se osvestila, počela je da komunicira. Ali je još uvek njeno stanje teško. Dok ne bude izašla sa intenzivne nege, opasnost nije prošla - kaže Maja, majka povređene devojke.

Najbliže rođake povređene učenice, međutim, šokirala je vest da vozaču Aleksandru S. (21) iz Merošine sud nije odredio pritvor nakon saslušanja, već ga je pustio da se brani sa slobode.

- Iskreno sam razočaran u sudstvo posle ove odluke. Ako se pijanom vozaču odredi pritvor, zašto je ovaj pušten da se brani sa slobode? Čime će on da se brani kada se na snimku sve vidi? Ispada da pravda nije jednaka prema svima. Pitamo se ko će da bude odgovoran ako on pobegne iz zemlje? - kaže ujak povređene devojke Miljan S.

Osnovni javni tužilac Saša Đokić najavio je da će tužilaštvo uložiti žalbu na odluku sudije za prethodni postupak kojim je odbijen njihov predlog za određivanje pritvora.

Tužilaštvo je tražilo da se vozaču odredi pritvor zbog opasnosti da bi mogao da pobegne iz zemlje jer osim srpskog ima i špansko državljanstvo. Sudija za prethodni postupak je taj predlog odbio, tako da će se Aleksandar S. braniti sa slobode uz obavezu da se svakog prvog u mesecu javlja u policijsku stanicu u Merošini, kao i da preda oba pasoša.


#   saobraćajna nezgoda   Merošina   Doljevac   Saša Đokić   Pukovac   video snimak
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima