Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš: Devojčica popila domestos umesto soka

rssBookmark and Share

29.04.2014. Blic

E. D. (16) iz Niša, popila je domestos koji je bio u flašici za sok. Srećom, prošla samo s lakšom povredom želuca.

Niš: Devojčica popila domestos umesto soka

- Otac devojčice izjavio je da je ovo sredstvo za čišćenje površina u domaćinstvu bilo presipano iz originalne ambalaže u flašu od soka i da ga je ona navodno greškom popila misleći da je sok. Verovatno je u pitanju bila manja količina ove hemikalije jer joj nije oštećen jednjak - kaže za Blic izvor blizak istrazi.

Dr Simonida Šeškar Stojančev, načelnica Odeljenja za toksikologiju na Klinici za endokrinologiju u KC Niš, kaže da je devojčica otpuštena iz bolnice na zahtev oca.

- Ona je u petak primljena na našu kliniku. Odmah je podvrgnuta gastroskopskom pregledu kojim je utvrđen samo manji stepen oštećenja duž digestivnog trakta.

Na Endokrinološku kliniku u Nišu od početka godine, uključujući i ovaj poslednji slučaj, primljeno je na lečenje devetoro pacijenata koji su se otrovali raznim hemikalijama.

Koliko to može biti opasno, najbolje ilustruje podatak da je četvoro njih preminulo.

- Detoksikacija kod ovakvih trovanja je duga i traje 15 do 30 dana zbog težine kliničke slike. Trovanja korozivnim materijama najčešće prate i oštećenja unutrašnjih organa: bubrega, jetre, želuca - dodaje Šeškar Stojančev.

Do trovanja često dolazi zbog zamenjivanja originalne ambalaže, piše Blic.


#   Klinički centar Niš   Hitna pomoć   sok
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima