Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš-Tivat: Trovanje salmonelom niških studenata

rssBookmark and Share

13.05.2015. Belami, Južna Srbija Info

Preko 120 studenata koji su učestvovali na “Mašinijadi” u Tivtu od 7. maja umesto da spakuju kofere za povratak kućama ostali su u bolnici u Herceg Novom zbog stomačnih problema koji su prouzrokovani, najverovatnije, trovanjem hranom.

Trovanje u Tivtu, Foto: Ilustracija MN
Trovanje u Tivtu, Foto: Ilustracija MN

Među studentima koji se nalaze na bolničkom lečenju je i 11 akademaca sa Mašinskog fakulteta Univerziteta u Nišu sa kojima je dekanat ovog fakulteta u neprekidnoj vezi.

“Sa našim studentima koji su ostli u bolnici su i jedan profesor kao i dva predstavnika Studentskog parlamenta našeg fakulteta, dok se ostali studenti večeras vraćaju u Niš”, kaže profesor dr Nenad Pavlović, prodekan Mašinskog fakulteta. “Za studente koje su ostali u bolnici fakultet će obezbediti specijalni prevoz kako bi se vratili što udobnije u Niš, a najvažnije nam je da ih vidimo ovde i da im bude dobro”.

Profesor dr Nenad Pavlović dodaje i da je studente u bolnici obišao generalni konzul Srbije u Crnoj Gori.

On dodaje da još nema dokaza da je reč o trovanju hranom, a o čemu se konkretno radi i kako je došlo do trovanja studenata utvrdiće nadležna inspekcija u Kotoru.

“Nama je najvažnije da studente zdrave vratimo u Niš”, naglasio je Pavlović.

Inače, Niški studenti su u vreme “Mašinijade” odseli u hotelu “Kamelija” gde je bilo smešteno 75 akademaca i da situacija nije alarmantna.

Lekeri sa infektivnog odeljenja bolnice u Kotoru sumnjaju na alimentarnu toksi-infekciju, a kod nekih pacijenata je izolovana i salmoneloza što ukazuje na trovanje hranom.


#   studenti     Nenad Pavlović   Mašinski fakultet
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima