Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Određen pritvor "aleksinačkoj" narko mafiji

rssBookmark and Share

Aleksinac 19.06.2014. Aleksinac.Net, Tanjug

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je danas istragu proitiv četvorice osumnjičenih da su proizvodili genetski modifikovani kanabis u Aleksincu i Beogradu

Sud im je odredio pritvor do 30 dana.

Određen pritvor "aleksinačkoj" narko mafiji

Istraga je pokrenuta protiv Milana Budimira, Nevena Marinkovića, Branislava Mihajlovića i Bobana Lazića, saopšteno je iz tužilaštva.

Nakon saslušanja doneta je naredba o sprovođenju istrage zbog osnovane sumnje da su ova lica izvršila krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga kao i neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

U saopštenju se dodaje da, prema do sada prikupljenim podacima, postoji osnovana sumnja da su ova lica kao pripadnici organizovane kriminalne grupe proizvodili genetski modifikovani kanabis (skank) u laboratorijama u Aleksincu i Beogradu.

Prilikom pretresanja objekata koje su koristili, pronađena je velika količina biljaka kanabisa spremnih za branje, već osušena biljna materija, oprema za proizvodnju kanabisa u veštačkim uslovima, kao i oružje i municija.

Na predog Tužilaštva za organizovani kriminal sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu je osumnjičenima odredio pritvor do 30 dana.


#   Aleksinac   droga   marihuana   kriminal   Gredetin   skank   Milan Budimir   Neven Marinković   Branislav Mihajlović   Boban Lazić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima