Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pokušao da siluje maloletnika, dobio pet godina

rssBookmark and Share

Prokuplje 04.02.2015. Alo!

Viši sud u Prokuplju, nepravosnažnom presudom osudio je na pet godina zatvora Tomicu U. (22) iz Samarinovca opština Žitorađa, zbog krivičnog dela silovanje u pokušaju.

Pokušao da siluje maloletnika, dobio pet godina

Po presudi suda, Tomica je kriv jer je uz primenu sile pokušao da obljubi maloletnog N. S. (16) iz Samarinovca.

Prema navodima iz sudske presude, Tomica je krajem aprila 2014. godine na seoskom putu Voljčinac – Samarinovac, na mestu zvanom "Rupa", presreo maloletnog N. S. preprečivši mu bicikl na putu, izvadio nož i navodno rekao "Sad ću da te silujem, ako nećeš ubiću te".

Nesrećnog dečaka je zatim fizički uz primenu sile odvukao u rupu pored puta, naredio mu da skine trenerku, a onda svukao i svoje pantalone sve vreme držeći ga rukom preko usta.

I pored činjenice da je dečak sve vreme plakao i molio da da ga pusti pokušavajući da zadrži odeću na sebi, Tomica je nasrtao na njega.

Izbezumljeni N. S. se sve vreme branio i pokušao da se otrgne od napadača, što mu je u jednom trenutku i uspelo. Otrčao je do kuće i sve ispričao ocu, koji je slučaj prijavio policiji u Žitorađi.
Tomica je odmah zatim uhapšen, a nakon 30 dana, pritvor mu je produžen i on je i dalje u Okružnom zatvoru u Prokuplju.

Kako saznajemo, Tomica nakon hapšenja u izjavi datoj Tužilaštvu nije negirao krivično delo koje mu se stavlja na teret, ali se branio time da je samo hteo da zaplaši maloletnog N. S., jer ga je opsovao dok su vozili bicikl uporedo seoskim putem.

Međutim, na glavnom pretresu on je izmenio svoju odbranu i negirao da je izvršio krivično delo koje mu se stavlja na teret, i da nije hteo da siluje dečaka, već samo da ga zaplaši jer ga je navodno često vređao i psovao.

Urađeno je i neuropsihijatrijsko veštačenje osumnjičenog Tomice U. u kome se nedvosmisleno tvrdi da u vreme izvršenja krivičnog dela nije bio pod dejstvom alkohola, da je mogao da upravlja svojim postupcima i da je bio potpuno uračunljiv.

Tomica U. je od ranije poznat policiji i više puta osuđivan za razna krivična dela, a zbog nasilja u porodici kaznu je izdržavao i u KPD u Kruševcu. Za krivično delo koje mu se stavlja na teret, propisana kazna zatvora je do 15 godina.


#   Prokuplje   Žitorađa   maloletnik   silovanje   krivično delo
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima