Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Policajac u Leskovcu tukao druga svog sina uz pretnju da će ga golog vezati za banderu

rssBookmark and Share

Leskovac 13.07.2016. M.Ivanović, Blic

Policajac Policijske uprave u Leskovcu B.S. povredio je sinoć M.R. (12) iz Gornjeg Stopanja, reagujući na taj način što su se dva dana ranije potukli njegov sin i ovaj dvanaestogodišnjak.

Foto: RAS Srbija
Foto: RAS Srbija

Mališan ima hematom na nosu i ispod nosa i ogrebotinu na vratu. Kaže da ga je policajac minut dva stiskao za vrat, pa mu posle stezao i zavrtao nos.

-A pre toga mi je rekao da će me golog vezati za banderu i boksovaće me i da će mi džigericu izvaditi i vređao mi porodicu. Nisam mogao da se izvučem iz njegovih ruku jer sam bio na bicklu – priča dečak, čiji su roditelji podneli krivičnu prijavu protiv policajca i svog komšije.

Incident se dogodio u utorak veče na školskom igralištu u centru sela oko 19,30, časova pred pedesetak dece.

- Istina je da su se naša deca pre toga potukla. Majka dečaka je došla kod nas požalila se i dogovorile smo se da ih izgrdimo i da se to više ne ponavlja. Napad oca dečaka nas je šokirao – veli majka Vesna Ristić.

U izveštaju neuropshijatra stoji da dečak ima reakciju na težak stres i poremećaj prilagođavanja, pa je prepisana upoteba bedoksina.

Otac Boban kaže da dete nije celu noć spavalo i da sve vreme plače.

-Umesto da policajci čuvaju beuzbednost naše dece, mi od njih trebamo da strepimo. Ovaj slučaj neće proći tako jer ćemo podneti i privatnu tužbu – veli otac.

Portparol PU Boban Zdravković kaže da policajac nije bio na dužnosti, ali da se na slučaju radi po krivičnoj prijavi građana i da će s tim biti upoznat nadležni tužalac.

- Ukoliko ima elemenatata, naš radnik će snositi posledice – kaže Zdravković.


#   Leskovac   Boban Zdravković   nasilje   policajci   PU Leskovac   pretučen   dečak   B.S.   Gornje Stopanje
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima