Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Preko 100 hiljada funti u vekni hleba, čipsu, prašku za pranje...

rssBookmark and Share

Gradina 15.07.2020. Južna Srbija Info

Carinici su 13. jula 2020. godine na prelazu Gradina, u saradnji sa policijom, sprečili jednu četvoročlanu porodicu da preko granice prenese više od 100.000 neprijavljenih funti skrivenih u gotovo svim stvarima koje su poneli sa sobom na put.

Preko 100 hiljada funti u vekni hleba, čipsu, prašku za pranje...

Neprijavljene funte su se tako našle čak i u vekni hleba, ali i u kesici čipsa, pakovanjima vlažnih maramica, kuhinjskih krpa, higijenskih uložaka, pampers pelena, pa i u deterdžentu za pranje veša.

Prekršaj je otkriven kada je sinoć oko 21 sat, na izlazu iz zemlje, za detaljan pregled izdvojen „audi“ britanskih registarskih oznaka, kojim je ka Turskoj putovala četvoročlana porodica britanskih državljana (roditelji sa dvoje dece).

Upitani da li imaju nešto za prijavljivanje, roditelji su rekli da sa sobom nose samo lični prtljag i ukupno oko 9-10.000 evra.

Ispostavilo se, međutim, da novca ima znatno više, jer čim su carinici započeli kontrolu, najpre su u kesi sa hranom pronašli veknu hleba, „nafilovanu“ svežnjevima novčanica.

Zatim su sakrivene funte pronađene i u kesici čipsa, kao i u originalnim pakovanjima pampers pelena, vlažnih maramica, higijenskih uložaka, deterdženta za pranje veša i među kuhinjskim krpama.

U prtljagu je otkriveno ukupno 101.705 funti, da bi potom i u torbici 46-godišnjeg vozača carinici pronašli još 6.650 evra.

Svakom članu porodice vraćen je iznos u protivvrednosti od 10.000 evra (ukupno 40.000 evra), dok je ostatak od 71.555 funti zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

Komentara: 0


#   Gradina   carina   Granični prelaz   devize   funte engleska
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima