Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Preminula porodilja u Vranju, Tužilaštvo pokrenulo istragu iako slučaj nije prijavljen

rssBookmark and Share

Vranje 20.04.2024. Nj.P. Južna Srbija Info

Tragičan događaj u porodilištu u Vranju šokirao je zajednicu nakon smrti porodilje R. A. (1987) iz okoline Preševa. Iako je beba preživela i nalazi se u dobrom stanju, smrt majke izazvala je potres u lokalnoj zajednici.

Foto: ZC Vranje
Foto: ZC Vranje

Više javno tužilaštvo u Vranju odmah je reagovalo i pokrenulo istragu, a nakon provere navoda na društvenim mrežama iako Zdravstveni centar slučaj nije prijavio ni njima niti policiji. Istraga je usmerena na utvrđivanje okolnosti koje su dovele do smrti porodilje.

Policija je potvrdila da je zatražena obdukcija porodilje u Zavodu za sudsku medicinu u Nišu, dok su u Zdravstvenom centru u Vranju sprovedene unutrašnja kontrola, klinička i sudsko-medicinska obdukcija.

Očekuju se rezultati istrage kako bi se rasvetlile sve okolnosti ovog tragičnog događaja. Ministarstvo zdravlja je obavešteno o svemu što se dešava, a direktor Zdravstvenog centra najavio je dolazak zdravstvenog inspektora u ponedeljak.

Ovaj slučaj pokrenuo je pitanja o sigurnosti i kvalitetu zdravstvene nege u porodilištima, dok zajednica očekuje odgovornost i transparentnost u istrazi.


#   Vranje   Zdravstveni centar   Preševo   porodilje   smrt   porodilište   Više javno tužilaštvo
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima