Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pretučen palicama: Ovako je izgledao pre batina, a ovako izgleda sada...

rssBookmark and Share

Vranje 10.02.2014. JužnaSrbija.Info

Promenili mu lični opis: Nakon batina završio u bolnici, šta će biti sa njim

Pretučen palicama: Ovako je izgledao pre batina, a ovako izgleda sada...

Potpredsednica URS Verica Kalanović posetila je danas Vranje i održala konferenciju za štampu povodom brutalnog fizičkog napada na predsednika opštinskog odbora URS u Vranjskoj Banji doktora Tomislava Milovanovića kojeg su sinoć, uz pretnje njemu i njegovoj porodici, pretukla četvorica napadača.

milovanovic-urs-vranje

- Kao potpredsednik stranke došla sam da kažem da je ovo skandal u jednoj uređenoj zemlji i da je ministar unutrašnjih poslova (Ivica Dačić) trebalo da dođe ovde umesto mene i postavi pitanje zašto je jedan čovek koji različito politički misli, pretučen u dvorištu svoje kuće i zašto je prećeno njegovom detetu koje ima samo godinu i po dana, rekla je Kalanovićeva.

Doktor Tomislav Milovanović je sinoć sa ozbiljnim povredama prebačen u bolnicu gde je zadržan na ispitivanjima.

Ovaj napad je kako je kazala Kalanovićeva dokaz da se u Srbiji još uvek nad političkim neistomišljenicima sprovodi politika represije, pretnji i fizičkih obračuna i to metodama koje pamtimo iz devedesetih godina.

Ona je rekla da URS, kao politička partija, ne može da traži izveštaj policije kako je odbornik pretučen i da neće tim povodom vršiti pritisak na policiju i tužilaštvo.

- Ali tražimo od nadležnih organa da hitno otkriju i kazne počinioce ovog napada i time pokažu da je Srbija zaista zemlja koja ide ka Evropi i koja može svakom građaninu da garantuje bezbednost i slobodu izražavanja mišljenja, zakljućila je Kalanovićeva u Vranju.

Komentara: 0


#   Vranje   URS   Ivica Dačić   Vranjska Banja   izbori   Verica Kalanović   izbori 2014   Tomislav Milovanović
@regionisrbije @DacicIvica @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima