Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prevrnuo se kombi sa migrantima kod Pirota – dvoje poginulih, uhapšen osumnjičeni vozač (VIDEO)

rssBookmark and Share

Pirot 14.11.2021. RTS, Južna Srbija Info

Dve osobe su poginule, a četiri teško povređene pošto se prevrnuo kombi sa migrantima na izlazu iz Pirota. Policija je uhapsila D. M. zbog sumnje da je, u nameri da izbegne policijsku kontrolu, zbog neprilagođene brzine kod pružnog prelaza udario u stub sa svetlosnom signalizacijom, usled čega se vozilo okrenulo na krov.

Foto: RTS screenshot
Foto: RTS screenshot

Kombi pun migranata prešao je preko pruge na izlazu iz Pirota, a zatim se nekoliko puta prevrnuo. U kombiju su se nalazila 22 migranta, a dvoje je poginulo na licu mesta.

U pirotskoj Opštoj bolnici zbrinuto je 19 migranata, a jedan je upućen u Klinički centar u Nišu.

"Radi se o 19 mladih ljudi, od kojih je samo jedan punoletan, a jedno lice je naš državljanin. Dva pacijenta su primljena na ortopediju, jedan sa prelomom vratne kičme, drugi sa prelomom lumbalnog dela kičme. Jedan pacijent je primljen na odeljenje hirurgije i ima prelom rebra i zuba", kaže doktor Nebojša Jovanović.

Uhapšen osumnjičeni vozač

Policija u Pirotu uhapsila je D. M. (1982) iz Beograda, zbog sumnje da je izvršio krivična dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, saopštio je MUP.

On se tereti da je kombi vozilom marke "opel" beogradskih registarskih tablica, u nameri da izbegne policijsku kontrolu, zbog neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad vozilom i kod pružnog prelaza udario u stub sa svetlosnom signalizacijom, usled čega se vozilo okrenulo na krov.

"U putničkom vozilu marke ‘opel‘, kojim je upravljao, nalazila su se 22 lica, za koje je ustanovljeno da su neregularni migranti. Dva lica ovom prilikom su izgubila život, a četiri lica su teže povređena", navodi se u saopštenju.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti predat tužilaštvu.

Migranti koji ulaze iz Bugarske uglavnim granicu prelaze kod Dimitrovgrada.

Kako RTS nezvanično saznaje, krijumčari za prevoz do Beograda uzimaju od 200 do 500 evra po osobi.

VIDEO RTS


#   Pirot   saobraćajna nezgoda   smrt   migranti   PU Pirot   Nebojša Jovanović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima