Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Razjašnjeno zašto su dečaci skočili sa bedema Tvrđave

rssBookmark and Share

Niš 17.05.2018. Niške vesti (niskevesti.rs)

Veliku pažnju javnosti privukla je priča o dečacima koji su skočili sa bedema Tvrđave kako bi se spasili od grupe momaka koja ih je, bez ikakvog razloga, napala. Portal Niške vesti došao je do informacija šta se to dogodilo što je nateralo četrnaestogodišnje dečake na ovakav potez.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Roditelj jednog od dečaka otkrio je šta se zapravo dogodilo u ponedeljak uveče na tvrđavi, a prenose Niške vesti.

Naime, dečaci uzrasta 2004. godište su po završetku rođendana u obližnjoj piceriji odlučili da se prošetaju do bedema tvrđave, gde su zastali da naprave zajedničku fotografiju. Njih sedmorica, inače sportisti i ugledni dečaci, zastali su na jednom mestu pogodnom za slikanje a onda je grupa momaka, pripadnika romske nacionalnosti, počela da im dobacuje, što su oni od početka ignorisali.

„Pošto im nisu prošle uvrede i provokacije, grupa momaka starosti od 16-17 godina je odlučila da napadne dečake i tada su jednog od njih dobro udarili dok su drugog promašili. Videli su naši klinci da je neko od njih čak izvadio nož, tada su krenuli da beže“ kaže roditelj.

Dodaje da se njegov sin sa još jednim svojim drugom uspešno sakrio u žbunje, dok su ostali nastavili da beže. Tada su B.M. i U.N. (14) takođe skočili u obližnji žbun u nameri da se sakriju međutim mislili su da će ih dočekati stabilno tlo. Tek kada su osetili kako „lete“ shvatili su da zapravo padaju sa bedema tvrđave.

Nagnječenje grudnog koša kod jednog i povreda trtične kosti i noge kod drugog dečaka su posledica ovog nemilog događaja. „Na svu sreću nemaju unutrašnje povrede ili prelome. Jutros su pušteni sa odeljenja intenzivne nege.“ dodaje roditelj jednog od dečaka.

Kada su shvatili šta se desilo, momci koji su ih prethodno ganjali okupili su se oko njih, i valjda iz straha ništa više nisu preduzimali. Onda je neko od dečaka iz napadnute grupe pozvao svoje roditelje da dođu po njih i kada su to čuli, počinioci su nestali u nepoznatom pravcu.

Deca su potom sama došla do centra grada gde su ih pokupili roditelji i odvezli ih u Hitnu pomoć.

Porodice su se zahvalile dežurnoj lekarki Hitne pomoći koja se zauzela za njihovu decu i do 4 sata ujutru vršila ispitivanja na skeneru kako bi utvrdili da je sve u redu.

Takođe, do porodica je stigla informacija da je među napadačima bila i trojka koja je kasnije te noći izazvala incident sa taksistima, međutim Niškim Vestima ovu informaciju nisu potvrdili iz PU Niš.

Najvažnije je da su deca dobro, a kako će se ovaj događaj dalje odvijati, ostaje na nadležnim organima.

Komentara: 0


#   Niš   Klinički centar Niš   povrede   PU Niš   Niška tvrđava   skok   Niške vesti   dečaci   bedem
@


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}