Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Šinobus udario u kamion, povređeni otac i trinaestogodišnji sin

rssBookmark and Share

Velika Plana 10.08.2010. (B. R.)

N. M. (13) iz aleksinačkog sela Vukanja teško je povređen, a njegov otac Velibor M. zadobio je lakše povrede kada je na njihov kamion naleteo šinobus!

Šinobus udario u kamion, povređeni otac i trinaestogodišnji sin

Sudar šinobusa i kamiona dogodio se kod sela Čukovac kod Prokuplja

Kako saznajemo, dečak je hitno prebačen u nišku bolnicu. Nesreća se dogodila juče ujutru oko devet časova na neobeleženom pružnom prelazu kod sela Ćukovac u prokupačkoj opštini. Kako saznajemo, voz je udario u zadnji deo karoserije kamiona, koji se nalazio na prelazu.

- Od siline udarca kamion je odleteo desetak metara od mesta nezgode, a jedan od dva vagona je tom prilikom izleteo sa koloseka! Niko od dvadesetak putnika, koliko ih je bilo u vagonu, nije teže povređen - kaže za Press sagovornik iz istrage.

Mirjana Prelić iz Prokuplja, koja se nalazila sa sestrom i decom u vagonu koji je direktno udario u kamion, kaže da se sve desilo munjevitom brzinom i da je mašinovođa na vreme uočio kamion koji je stajao na pružnom prelazu, ali da nije mogao da se zaustavi.

- Na stotinak metara od pružnog prelaza, mašinovođa je primetio kamion koji je stajao na pruzi, verovatno zbog kvara. Najpre je pokušao da ga upozori sirenom, ali kako smo se sve više približavali, a kamion nije mrdao, počeo je da naglo koči. Sve je trajalo nekoliko sekundi. Usledio je strahovit udarac! Znam samo da smo izašli iz vagona živi i zdravi - kaže vidno uzbuđena Mirjana.

Prethodnog dana, u nedelju, u saobraćajnoj nesreći teško je povređena i trogodišnja J. P. iz prokupačkog sela Velika Plana. Ona je prebačena u nišku bolnicu. Teško je povređena i njena majka V. P. (25). Kako saznajemo u policiji, V. P. je kolima sletela sa puta na izlazu iz Velike Plane i udarila u most.



#   Velika Plana   selo
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima