Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Skupocene tompuse krio ispod ležaja u kabini kamiona

rssBookmark and Share

Surdulica 04.11.2020. Južna Srbija Info

Carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Strezimirovci 3.novembra 2020. godine, sprečili pokušaj jednog vozača kamiona da na Zapad prokrijumčari 500 tompusa krijući ih ispod ležaja u kamionskoj kabini i u prostoru za alat.

Skupocene tompuse krio ispod ležaja u kabini kamiona

Ovaj neobičan slučaj je otkriven kada je tokom prepodneva na red za redovnu carinsku kontrolu na ulazu u zemlju pristigao kamion bugarskih registarskih oznaka.

Reč je o kamionu koji se koristi za prevoz automobila, po koje je vozač iz Bugarske i krenuo u Nemačku i Italiju.

Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi, 46-godišnji vozač je rekao da nema ništa, ali je detaljna kontrola koju su sproveli carinici i policajci dematovala njegove reči.

Naime, čim je počeo pregled kabine, osetio se aromatičan miris cigara, koje su ubrzo i otkrivene ispod vozačevog ležaja. Na tom mestu bilo je poređano 13 kesa punih tompusa raznih robnih marki ''Cohiba'', ''Montecristo'', ''Trinidad'' i ''Julieta''.

Potom je još 7 pakovanja egzotičnih cigara pronađeno ispod alata u posebnoj pregradi namenjenoj za njegovo odlaganje.

Najviše je bilo tompusa marke ''Cohiba'' čak 148 komada, potom 250 komada tompusa ''Montecristo'', 50 komada tompusa marke ''Trinidad'' i 50 komada cigara marke ''Julieta''.

Kako je u kamionu ukupno pronađeno 498 tompusa čija je vrednost procenjena na nešto više od 8.000 evra, što prelazi trećinu vrednosti kamiona, i vozilo je privremeno zadržano do okončanja postupka, kao i 4 kanistera sa oko 100 litara nafte koje vozač takođe nije prijavio, a prevozio ih je u prikolici.

Komentara: 0


#   Surdulica   cigarete   carina   Bugarska   Granični prelaz   Strezimirovci   tompus cigara
@


 


[ Dodaj komentar ]





Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima