Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Šverc velike količine cigareta na Preševu

rssBookmark and Share

Preševo 03.05.2017. Južna Srbija Info

Carinici su tokom praznika na graničnom prelazu Preševo, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja 9.500 paklica cigareta.

Šverc velike količine cigareta na Preševu

Cigarete su na graničnom prelazu Preševo otkrivene u dva slučaja koja su se u razmaku od 10-ak minuta dogodila u subotu 29. aprila 2017. godine na ulazu u zemlju.

Prvo je otkriveno 4550 paklica cigareta u automobilu britanskih registarskih oznaka kojim je putovala petočlana porodica  britanskih državljana iračkog porekla na relaciji Kurdistan – Velika Britanija. Cigarete su otkrivene nakon što je 46-godišnji vozač negirao da ima nešto da prijavi za kontrolu.

Pregledom unutrašnjosti vozila uočeno je da su pomerani tapacirunzi vrata i poda automobila, zbog čega je, kao i na osnovu uznemirenosti putnika, odlučeno da se auto dodatno pregleda i na  mobilnom skeneru.

Slika sa skenera je pokazala da u fabričkim šupljinama zaista postoji neprijavnjena roba, nakon čega je tapacirung uklonjen i u pomenutim šupljinama je pronađeno 4550 paklica cigareta marki ''MM BT Nano Black'', ''MM BT Nano'' i ''Omega Menthol'' bez akciznih markica.

Samo deset minuta kasnije na granicu je pristigao još jedan automobil britanskih registarskih oznaka kojim je takođe upravljao 39-godišnji britanski državljanin iračke nacionalnosti u društvu svoje petočlane porodice.

Detaljan pregled ovog Krajsler Vojadžera rezultirao je pronalaskom čak 4950 paklica cigareta ''Omega Menthol'' bez akciznih markica koje su bile sakrivene u prtljažniku, fabričkim šupljinama u podu i stranicama, kao i u krovu  vozila.
 


#   Preševo   Uprava carina   Granični prelaz   Velika Britanija   šverc cigareta   granična policija
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima