Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Tovari krivotvorene robe na Gradini

rssBookmark and Share

Dimitrovgrad 29.02.2016. Južna Srbija Info

Carinici su u proteklih sedam dana na graničnom prelazu Gradina sprečili dva pokušaja krijumčarenja preko 2.500 raznih artikala odeće i obuće krivotvorenih robnih marki u Republiku Srbiju.

Tovari krivotvorene robe na Gradini

Prvi takav tovar carinici su otkrili 24. februara 2016. godine. Naime, na carinskom Terminalu Gradina pojavio se kamion u kome se nalazila razna tekstilna roba iz Turske, namenjena uvozniku iz Bosne i Hercegovine, među kojom se nalazilo i  gotovo 1.000 odevnih predmeta za koje postoji osnovana sumnja da povređuju pravo intelektulane svojine, odnosno da se radi o kopijama poznatih svetskih brendova.

Najzastupljenija je bila dečja garderoba sa poznatim likovima iz crtanih filmova ''Frozen'', ''Mini Maus'', ''Snoopy'', kao i ženske tašne krivotovorenih robnih marki ''Louis Vuitton'', ''Chanel'', ''Michael Kors'' itd.

Samo dan kasnije, 25. ferbuara 2016. godine, na istom graničnom prelazu, takođe među robom koju je iz Turske uvezla firma iz Bosne i Hercegovine, carinici su otkrili još 1.572 artikla među kojima je bilo muških odela, dečijih majica, farmerki, pantalona, a ponajviše patika. U tovaru je bilo robe krivotvorenih robnih marki „Legend“, „Mini Maus“, „Miki Maus“, „Adidas“, „Armani“, „New Balance“, „Paco Rabanne“, „Zara“, „Moschino“ itd.
 

U oba slučaja, prekinut je prekršajni postupak, a otkrivena krivotvorena roba je privremeno zadržana.


#   Dimitrovgrad   Gradina   carina   krijumčarenje   Uprava carina   garderoba   krivotvorena roba
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima