Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Tužilaštvo u Aleksincu: Protiv Rasima Ljajića se ne vodi istraga

rssBookmark and Share

Aleksinac 01.05.2022. Aleksinac.Net, Danas

Nisu tačni navodi da je pronađen novac u tom, niti većem iznosu i nije tačna informacija da se protiv predsednika Socijaldemokratske partije Srbije Rasima Ljajića vodi istraga

Tužilaštvo u Aleksincu: Protiv Rasima Ljajića se ne vodi istraga

Osnovno javno tužilaštvu u Aleksincu negiralo je danas informacije u delu javnosti da je na mestu saobraćajne nesreće, u kojoj je poginuo Branko Gogić (45), direktor preduzeća Emisiona tehnika i veze i funkcioner Socijaldemokratske partije Srbije, a teško povređen Rasim Ljajić, predsednik SDPS i bivši potpredsrdnik Vlade, navodno nađeno dva miliona evra i da se protiv Ljajića vodi istraga.

“Nisu tačni navodi da je pronađen novac u tom, niti većem iznosu i nije tačna informacija da se protiv predsednika Socijaldemokratske partije Srbije Rasima Ljajića vodi istraga, već da je u toku predistražni postupak u pravcu utvrđivanja uzroka saobraćajne nezgode, a u vidu obavljanja potrebnih veštačenja i drugih radnji koje su neophodne radi utvrđivanja odgovornosti”, navodi se u saopštenju OJT Aleksinac.

Aleksinačko OJT je apelovalo na javnost i medije da “u cilju nesmetanog vođenja pretkrivičnog postupka povodom saobraćajne nezgode ne plasiraju nezvanične i neproverene informacije”.

OJT nije saopštilo uzrok nesreće ni nakon četiri dana od kada se ona dogodila.

Ono je sa danom zakašnjenja objavilo i prvu informaciju o nesreći, koja se dogodila 10. aprila oko 9 časova ujutru na auto-putu Beograd- Niš kod mesta Ražanj, a u kojoj je poginuo je Branko Gogić (45), a Ljajić  zadobio teške povrede grudnog koša, kao i povredu glave.

U tadašnjem saopštenju je navelo da je dežurni zamenik OJT Janko Dinić nakon izvršenog uviđaja utvrdio da je putničkim vozilom marke škoda superb kvatro “najverovatnije upravljao” Gogić, kome je “na licu mesta konstatovana smrt”.

Ljajić se zbrinut u Univerzitetskom kliničkom centru Niš, a lečenje nastavio u Kliničkom centru Srbije.


#   Aleksinac   saobraćajna nezgoda   Rasim Ljajić   osnovno tužilaštvo
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima