Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U autobusu na Gradini pronađena marihuana i oprema za uzgajanje

rssBookmark and Share

Gradina 19.10.2022. Južna Srbija Info

Carinici su u saradnji sa policijom 18. oktobra 2022. godine godine na prelazima Gradina i Horgoš sprečili dva pokušaja krijumčarenja i zaplenili kompletnu opremu za uzgajanje marihuane u veštačkim uslovima, ali i preko 600 grama ovog narkotika.

U autobusu na Gradini pronađena marihuana i oprema za uzgajanje

Prvi slučaj otkriven je na prelazu Horgoš, kada je u ranim jutarnjim satima za detaljan pregled na ulazu u zemlju izdvojen autobus domaćih registarskih oznaka, kojim je pored dvojice vozača iz Nemačke ka Srbiji putovalo 48 putnika.

Pošto su putnici izneli lični prtljag iz autobusa, usledila je kontrola vozila i tada je u prtljažnom delu pronađeno više paketa, u kojima se nalazila kompletna oprema za uzgoj biljaka u veštačkim uslovima. 

Vrednost 112 novih neprijavljenih artikala (ventilatora, panela, karbonskih filtera, aluminijumskih creva, dozatora, kontejnera za sadnju, sredstava za kloniranje i đubrenje biljaka i dr.), procenjena je na oko 5.000 evra. 

Jedan od vozača rekao je da nije znao šta se nalazi u paketima koje je kao pošiljke primio na prevoz u Nemačkoj. 

Bez obzira na to, protiv njega je pred nadležnim sudom pokrenut prekršajni postupak, jer su vozači autobusa odgovorni za svu robu koju kao pošiljke prevoze. 

Nešto kasnije istog dana za detaljan pregled na prelazu Gradina izdvojen je autobus stranih regisatrskih oznaka, kojim je iz Nemačke ka Bugarskoj, pored dvojice vozača, putovalo pet putnika. 

Tokom kontrole je najpre u bočnom džepu ranca jednog putnika pronađena epruveta sa 99 semenki marihuane, da bi kontrolom mesta na kome je sedeo, bio pronađen i jedan paketić marihuane sakriven na neobičnom mestu - u zavesi autobuskog prozora. 

Carinici su potom pregledali i prtljag pomenutog putnika i u njemu pronašli još oko 600 grama iste droge.

Komentara: 0


#   autobus   MUP RS   marihuana   Gradina   carina
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima