Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U KC Niš zapalila se boca sa kiseonikom - povređene tri osobe

rssBookmark and Share

Niš 22.11.2020. Južna Srbija Info

Kako su potvrdili u PU Niš, nešto pre 14 sati u Kliničkom centru Niš, zapalila se boca sa kiseonikom. Vatrogasci su izašli na teren i ugasili požar nakon eksplozije. U ovom incidentu, povređeno je troje zdravstvenih radnika.

U KC Niš zapalila se boca sa kiseonikom - povređene tri osobe

Direktor Kliničkog centra Niš Zoran Perišić je rekao da se incident dogodio oko 13.20, kada se prilikom transporta pacijenta iz kola Hitne pomoći na jedinicu intezivne nege, priručna boca sa kiseonikom, pri povećanju protoka kiseonika, zapalila.

Perišić je naveo da je osoblje ubrzo priskočilo u pomoć i ugasilo požar.

Povređene su dve doktorke sa anestezije i jedna anestetičarka. Dobrog su zdravstvenog stanja i biće smeštene u Klinički centar u prostoriji za posmatranje, a pacijent nije povređen, kaže direktor te zdravstvene ustanove.

"Svi su dobro, dve doktorke i anestetičarka imaju manje povrede. Ostaće tu kratko vreme, dok ne budemo sigurni da je sa njima situacija takva da ih možemo pustiti kući", rekao je Perišić novinarima u Nišu.

Budući da se ne zna zašto se zapalila boca s kiseonikom, obaveštena je policija.

Perišić je naveo da će incident biti ispitan, te da će se utvrditi da li postoji nečiji propust i ko je odgovaran za to.

Komentara: 0


#   Niš   Klinički centar Niš   eksplozija   plinska boca   kiseonik   Boca sa kiseonikom
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima