Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U toku potraga za ženom kod mesta Dolac

rssBookmark and Share

Beograd 23.07.2015. Alo, Tanjg

Gorska služba spasavanja (GSS) Srbije saopštila je danas da je u toku pretraga terena za ženom K. J. (72) kod mesta Dolac u opštini Bela Palanka.

U toku potraga za ženom kod mesta Dolac

Kako je navedeno, žena je nestala u utorak, 21. jula, i od tada joj se gubi svaki trag, a spasiocima GSS Srbije juče je upućen poziv nakon čega su ekipe iz Beograda krenule u pretragu. Spasioci Gorske službe spasavanja iz stanice Beograd i Boljevac, zajedno sa članovima porodice od jutarnjih sati intenzivno pretražuju teren.

GSS Srbije je dobrovoljna organizacija čiji je osnovni cilj pomoć i spasavanje u nepristupačnim planinskim i urbanim uslovima.

Kako je navedeno, GS S Srbije su 1952. godine osnovali iskusni alpinisti, dok danas Gorsku službu spasavanja sačinjava oko 250 aktivnih spasilaca, od kojih su mnogi iskusni planinari, visokogorci, alpinisti, sportski penjači, speleolozi, ronioci, skijaši i paraglajderisti.

Zakonom o vanrednim situacijama, Gorska služba spasavanja Srbije je uvrštena u činioce zaštite i spasavanja u Srbiji i definisana kao strateški partner Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije za izvodjenje spasavanja na nepristupačnim terenima.

Načelnik Gorske službe spasavanja Srbije je član Republičkog štaba za vanredne situacije.


#   Beograd   Bela Palanka   potraga   nestanak   žena   štab za vanredne situacije   gorska služba   Dolac  
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima