Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Uhapšena šefica računovodstva leskovačke toplane

rssBookmark and Share

10.12.2010. Agencija TANJUG

Leskovačka policija uhapsila je i odredila pritvor šefu računovodstva i likvidatoru u Javnom komunalnom preduzeću Toplana Vesni L. (49) iz Leskovca zbog osnovane sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje službene isprave.

U današnjem saopštenju policijske uprave u Leskovcu navedeno je da je posle višenedeljnog rada policija utvrdila da je u ovoj godini preduzeće koje pruža usluge grejanja građanima, oštećeno za oko 1.280.000 dinara i da je novac prisvojen od uposlenika tog preduzeća.

Sumnja se da je Vesna L. korišćenjem službenog položaja u periodu od januara do novembra ove godine u više navrata prisvojila novac od dnevnih pazara iz blagajne preduzeća.

Ona je prilikom sređivanja novca od pazara uplaćenih od korisnika usluga grejanja novac prisvajala iz blagajne pre nego što je vršena uplata na tekući račun preduzeća.

Da bi prikrila način na koji je prisvajala novac, osumnjičena je službenu dokumentaciju odnosno naloge blagajni iz kojih se vidi dnevni pazar i promet blagajne uništila.

Zbog sumnji da je prisvajanje novca vršeno i u prethodnim godinama, policija će nastaviti sa istragom, a Vesna L. će u toku dana biti privedena istražnom sudiji Osnovnog suda u Leskovcu, navedeno je u saopštenju.


#   policija   zloupotreba službenog položaja   krivično delo
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima