Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Uklonjen riblji otpad, otkriven izvršilac

rssBookmark and Share

17.11.2015. RTS

Riblji otpad koji je tokom vikenda pronađen u staroj ciglani na perifiriji Niša, jutros je uklonjen.
Komunalna policija pronašla je izvršioca koji će biti kažnjen.

Screenshot RTS
Screenshot RTS

Stotinu dvadeset paketa organskog otpada, pre svega ribljih iznutrica i glava izbačeno je u staroj ciglani u Nišu na šest lokacija. Na etiketama stoji da je reč o sardelama koje su uvezene iz Grčke.

Po prijavi građana komunalna policija je izašla na lice mesta. Izvršilac je brzo pronađen, a dok prekršajna procedura traje u komunalnoj policiji kažu da ne mogu da saopšte ime firme.

"Došli smo do saznanja da se radi o firmi koja se bavi preradom ribe i ribljih proizvoda. Obavili smo razgovor sa vlasnikom firme i priznali su da je to po njihovom nalogu izbačeno", kaže Miroslav Stamenković, koordinator odeljenja Komunalne policije.

Komunalna policija o ovome je obavestila ministarstvo unutrašnjih poslova i komunalnu inspekciju.

"Preduzećemo sve mere iz naše nadležnosti i podneti zahtev za pokretanje prekšajnog postupka", kaže Miroslav.

Počinioci će morati da plate i troškove uklanjanja ribljeg otpada. Javno-komunalno preduzeće Medijana je zajedno sa ambalažom pokupilo više od 20 kubika otpada.

Radnici JKP Medijana pokušali su još juče ručno da utovare otpad. Međutim zbog njegove sadržine to nije bilo moguće. Danas su to uradile teške građevinske mašine.

"Kada je reč o otpadu životinjskog porekla na našoj deponiji postoji stočna jama odnosno mesto na koje se odlaže životinjski otpad. Tu odlažemo i ovaj riblji otpad", kaže Ljubiša Janković, JKP Medijana.

Organski otpad ranije se uništavao u veterinskom institutu u Nišu. Od pre godinu dana to se radi u Institutu u Ćupriji. Zbog skupih troškova transporta, prozvođači se sve češće pokušavaju da neprimećeno izbace otpad, gde god stignu.


#   policija   Mediana JKP   otpad   saradnja   kazne   komunalna policija   komunalna inspekcija   počinioci   riba   ciglana   Miroslav Stamenković   Ljubiša Janković
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima