Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Umesto zimnice, marihuana u kombiju (FOTO)

rssBookmark and Share

Merdare 01.06.2017. Južna Srbija Info

Carinici su oko ponoći 1. juna 2017. godine na punktu Merdare sprečili da gotovo 35 kilograma marihuane sa APKiM bude prokrijumčareno u Srbiju.

Umesto zimnice, marihuana u kombiju (FOTO)

Droga je zaplenjena kada se oko ponoći, dolazeći iz pravca Kosova, na punktu pojavio kombi  „Opel Vivara“, slovenačkih registarskih oznaka.

Vozač kombija, 43-godišnji državljanin Makedonije albanske nacionalnosti, rekao je carinicima da putuje u Sloveniju i da sem dve gajbe paradajza, par kesa paprika i nešto garderobe u kombiju nema ničega što bi trebalo da prijavi.

Uprkos tome, dotadašnje iskustvo, kao i nervoza koju je vozač sve vreme ispoljavao,  naveli su carinike da detaljno pregledaju kombi.

Kuckanje po bočnim stranama i tupi zvuk bez ikakvog odzvanjanja ukazali su im na to da unutrašnjost vozila ipak nije prazna, te su odlučili da skinu tapacirung.

Ispostavilo se da su bili u pravu, jer su sve fabričke šupljine vozila bile ispunjene drogom.

Carinici su na samom punktu iz stranica, poda i krova vozila, izvadili 64 paketa marihuane teških gotovo 35 kilograma, da bi potom drogu, kombi i krijumčara predali policiji u dalju nadležnost.

Iako je vozač carinicima nakon otkrivanja droge izjavio da „nema pojma kako se ona tu našla“, kroz informativni razgovor sa policijom ispostavilo se da to nije baš tako.

Naime, tada je utvrđeno da se u kombiju krije još droge, pa je policija dodatnom pretragom, u blatobranima otkrila još 7 paketa teških 3,7 kilograma, čime se ukupna količina zaplenjene marihuane popela na gotovo 38,5 kilograma.


#   policija   marihuana   Kosovo i Metohija   Merdare   carina   Granični prelaz   informativni razgovor
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima