Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Uz naknadu od 200 do 600 evra kriminalna grupa iz Vranja i Preševa krijumčarila migrante

rssBookmark and Share

Vranje 01.08.2023. Južna Srbija Info

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Vranju, uhapsili su pet osoba osumnjičenih da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Foto: telegraf.rs
Foto: telegraf.rs

Uhapšeni su S. S. (1966) iz Preševa, D. D. (1988), D. N. (1977), I. T. (1979) i I. S. (1985) iz Vranja, dok će zbog istog krivičnog dela protiv pedesetšestogodišnjeg muškarca iz Vranja biti podneta krivična prijava u redovnom postupku.

Oni se sumnjiče da su kao pripadnici kriminalne grupe, po prethodnom dogovoru i uz novčanu naknadu od 200 do 600 evra po grupi iregularnih migranata, omogućili nedozvoljen tranzit kroz Srbiju do Beograda, Vrbasa, Sombora i Subotice za više od 50 migranata, u cilju njihovog nedozvoljenog prelaska granice sa Hrvatskom i Mađarskom.

U pretresu stanova i drugih prostorija osumnjičenih pronađena je i oduzeta veća količina stranog novca, tri automobila, osam mobilnih telefona, dok su u kući I. T. pronađena 22 metka, pa se on sumnjiči i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Akciju su sproveli pripadnici Policijske uprave u Vranju, u saradnji sa pripadnicima Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Regionalnog centra granične policije prema Severnoj Makedoniji i Žandarmerije.

S. S., D. D., D. N., I. T. i I. S. je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu Višeg javnog tužilaštva u Vranju.

 


#   Vranje   Preševo   PU Vranje   migranti   krijumčarenje ljudi
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima