Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Jauk Miljane, o čijoj je nesreći brujala cela Srbija (uznemirujući video)

rssBookmark and Share

Merošina 18.11.2015. Telegraf

Miljana je usled stravičnog udara zadobila prelom baze lobanje sa krvarenjem u mozgu, prelom karlice, desne ruke i potkolenice.

Foto: Telegraf
Foto: Telegraf

Aleksandar Sabolić (20) je 7. juna prošle godine “audijem” udario Miljanu Živković (21) iz Niša na obeleženom pešačkom prelazu u ulici Dimitrija Tucovića usled čega je ona letela tridesetak metara pre nego što je velikom silinom udarila u beton.

Izlomio devojci lobanju, karlicu, ruku i nogu, a traži kućni zatvor?!

Važnije od bilo kakve novčane nadoknade mi je da taj momak koji me je svu polomio ode u zatvor – kazala je danas Nišlijka Miljana Živković (18) nakon što je okončano suđenje Aleksandru Saboliću (20) iz Merošine optuženom za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja čija je ona žrtva.

Devojka je zadobila višestruke prelome i povrede unutrašnjih organa zbog čega je operisana. Najteže povrede su bile prelom baze lobanje sa krvarenjem u mozgu, prelom karlice, desne ruke i potkolenice.

Tužilaštvo je zatražilo da se Saboliću izrekne kazna zatvora od najmanje godinu dana uzimajući u obzir težinu povreda te činjenice da je devojka povređena na pešačkom prelazu kao i okolnosti da je on, kako je veštak utvrdio, vozio brzinom od 66,6 kilometara na mestu gde je dozvoljeno 50.

Međutim, zastupnik oštećene Miljane predložilo je da se Sabolić osudi na tri godine zatvora.

Sabolićeva odbrana je zatražila što manju kaznu, uključujući mogućnost da bude novčana, ili alternativna sankcija u vidu zabrane napuštanja stana.

- Žao mi je zbog onog što se desilo. Kriv sam, to ne mogu da popravim ali sam spreman da pružim novčanu pomoć povređenoj devojci kako bi joj ublažio posledice koje je pretrpela mojom krivicom – kazao je na suđenju optuženi mladić.

Sudija Osnovnog suda Tamara Cvetanović Savić saopštila je da će presudu doneti i strankama dostaviti u zakonskom roku.

Pogledajte i video u kome Aleksandar krvnički udara Miljanu prilikom čega je letela 30 metara...


#   saobraćajna nezgoda   Merošina   Tužilaštvo   advokat   kazne   kućni pritvor   Dimitrija Tucovića   pešački prelaz   Miljana Živković   Aleksandar Sabolić   Dimitrija Tucovića ulica   Ana Živković
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima