Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Verovali ili ne: Šverc 150 kilograma ovčijih creva za kobasicu (FOTO)

rssBookmark and Share

Gradina 11.02.2020. Južna Srbija Info

Da pravila nema i da se zaista krijumčari apsolutno sve što donosi zaradu, pokazuje i slučaj koji se dogodio 10. februara 2020. godine na prelazu Gradina, kada su carinici zaplenili oko 150 kilograma sveže usoljenih ovčijih creva za kobasicu.

Verovali ili ne: Šverc 150 kilograma ovčijih creva za kobasicu (FOTO)

Prekršaj je otkriven prilikom kontrole na ulazu u zemlju, kada je za detaljan pregled izdvojen automobil „folksvagen pasat“ pirotskih registarskih oznaka.

Vozač i suvozač, obojica državljani Srbije rekli da nemaju ništa da prijave, rekavši da su u susednoj Bugarskoj kupovali poklone za dečje rođendane.

Da bi potkrepili svoju priču pokazali su carinicima dva velika plišana medveda i rođendansku tortu.

Međutim, kada su carinici otvorili prtljažnik automobila ostali su zatečeni, jer se u njemu iza dve kancelarijske stolice nalazila i gomila kesa sa sveže usoljenim ovčijim crevima.

Nekoliko kesa sa istom sadržinom pronađeno je potom u prostoru rezervne gume, kao i na zadnjem sedištu i ispod njega. Jedna kesa je bila sakrivena ispod presvlake suvozačkog sedišta, na kojem je jedan od putnika prethodno sedeo.

Merenjem je utvrđeno da se radi o količini od 149 kilgrama, a kao vlasnik se prijavio 40-godišnji suvozač iz Babušnice, protiv koga je pokrenut prekršajni postupak.


#   Gradina   carina   krijumčarenje   Granični prelaz   kobasice   creva
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima