Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vozači pamet u glavu: 19 mrtvih zbog neprilagođene brzine

rssBookmark and Share

Leskovac 18.01.2014. TV Leskovac

U protekloj godini na području Jablaničkog okruga, prema podacima Policijske uprave Leskovac, registrovano je 550 saobraćajnih udesa, u kojima je 19 osoba poginulo, 78 je zadobilo teške, a 372 lake telesne povrede.

Vozači pamet u glavu: 19 mrtvih zbog neprilagođene brzine

Uzrok skoro 50 procenata saobraćajnih nezgoda na teritoriji Jablaničkog okruga je neprilagođena brzina uslovima i stanju na putu.

Statistika beleži i da je veliki broj udesa, oko 50, nastao zbog neustupanja prvenstva prolaza, potom zbog nepropisnog preticanja, a u 19 slučajeva uzrok saobraćajnih nezgoda je psihofizičko stanje vozača.

Od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda u nešto više od 30 procenata kao jedan od učesnika javio se vozač bicikla ili motora.

Pored njih, u najugroženiju grupu učesnika u saobraćaju spadaju i pešaci.

„Tokom prethodne godine na putevima Jablaničkog okruga 4 pešaka su izgubila život, a oko 70 je povređeno“, rekao je portparol Policijske uprave u Leskovcu Boban Zdravković.

U Policijskoj upravi podsećaju vozače da moraju biti oprezni, posebno u ranim jutarnjim časovima, kada je zbog magle vidljivost smanjena i apeluju na njih da povećaju oprez, pre svega kada je reč o brzini.


#   Leskovac   saobraćaj   saobraćajna nezgoda   Jablanički okrug   Boban Zdravković
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima